Home » D:News » Berea care previne mahmureala – cea mai nouă invenţie a oamenilor de ştiinţă australieni

Berea care previne mahmureala – cea mai nouă invenţie a oamenilor de ştiinţă australieni

Berea care previne mahmureala – cea mai nouă invenţie a oamenilor de ştiinţă australieni
Publicat: 16.08.2013
Cercetătorii de la Institutul Griffith Health din statul australian Queensland au descoperit o metodă prin care pot preveni apariţia mahmurelii în urma consumului de bere.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când introduceau electroliţi în bere, aceasta devenea de trei ori mai eficace în procesul de hidratare.

Profesorul Ben Desbrow afirmă că această metodă poate fi folosită fără a afecta gustul berii.

„Cercetarea noastră dorea să afle dacă putem manipula proprietăţile electroliţilor din bere şi cantitatea de alcool din bere pentru a îi influenţa potenţialul de rehidratare”, explică profesorul.

„Ştim că berea este o băutură foarte populară, oamenii preferând să o consume mai ales după ce au făcut sport sau au depus un efort considerabil. Din punctul nostru de vedere, studiul nostru explorează metode de reducere a riscurilor, ceea ce va permite oamenilor să bea în continuare bere, dar reducând riscurile asociate consumului de alcool şi îmbunătăţind potenţialul de rehidratare al acestei băuturi”, afirmă specialistul.

Profesorul Desbrow spune că apa rămâne cea mai bună băutură de consumat după un efort intens, însă crede că berea modificată ar putea reduce efectele nocive ale alcoolului, limitând totodată efectele mahmurelii.

Echipa de cercetători a testat patru tipuri de bere, descoperind că berea de tip light era reţinută cel mai bine corp, fiind cu o treime mai eficientă în hidratarea corpului decât berea obişnuită.

Sursa: ABC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase