Home » D:News » Ce mănâncă oamenii din jurul lumii într-o zi? (INFOGRAFIC)

Ce mănâncă oamenii din jurul lumii într-o zi? (INFOGRAFIC)

Publicat: 09.10.2013
Care sunt culturile de pe Terra care consumă cele mai mari cantităţi de carne şi ouă?

Unde trăiesc oamenii care sunt mai predispuşi să consume rădăcini bogate în amidon?

Răspunsurile la aceste întrebări pot fi obţinute în vizualizarea de mai jos, ce ilustrează dietele de zi cu zi din diferite culturi de pe Terra.

Infograficul a fost realizat de Knoema, o platformă open-data din Washington DC, datele folosite pentru realizarea sa fiind obţinute de la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO).

Ţările sunt ordonate în funcţie de venitul brut pe cap de locuitor înregistrat în 2009, ţările cele mai bogate (Olanda şi SUA) fiind situate în partea de sus a graficului.

Datele arată că locuitorii ţărilor bogate consumă de regulă alimente considerate mai gustoase şi mai dezirabile, cum ar fi cărnurile şi lactatele. Ţările mai sărace subzistă cu ajutorul tuberculilor şi plantelor precum soia.

Persoanele din ţările bogate consumă mai multe uleiuri de origine vegetală, zahăr, îndulcitori, lapte şi carne. Pe măsură ce venitul scade, cerealele reprezintă o porţie mai mare din dieta zilnică a unei persoane. Oamenii extrem de săraci consumă mult mai multe rădăcini bogate în amidon.

Iată infograficul realizat de Knoema:

Varianta full-screen poate fi studiată pe visualizing.org.

Sursa: The Atlantic Cities

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase