Home » D:News » Ce s-ar întâmpla dacă ne-am administra alcool intravenos?

Ce s-ar întâmpla dacă ne-am administra alcool intravenos?

Ce s-ar întâmpla dacă ne-am administra alcool intravenos?
Publicat: 10.11.2013
În 1891, unul dintre primii chirurgi cardiaci din lume, a salvat viaţa unui om care a fost înjunghiat pe stradă. Pericardul (sacul protector din jurul inimii) pacientului a fost distrus de cuţit, iar individul era era pe moarte. Doctorul H. C. Dalton, a scos o parte din coasta pacientului şi a cusut pericardul la loc. Însă, pentru că situaţia pacientului continua să fie critică, doctorul a decis să îi injecteze acestuia un pic de wiskey, lucru care a părut că îl ajută.

Desigur, astăzi metoda „salvării” cu wiskey probabil că îi face ce medici să se îngrozească. Încă, chiar dacă doctorii nu le mai injectează pacienţilor wiskey, unii oameni continuă să se „trateze” singuri în acest fel. 

Un studiu realizat la un centru special pentru tratarea celor dependenţi de droguri a indicat că unii pacienţi au recunoscut că, de câteva ori pe lună, obişnuiau să îşi injecteze alcool.

De ce recurgeau indivizii la această metodă? Potrivit raportului, unul dintre bărbaţii intervievaţi dorea ca respiraţia lui să nu miroasă a alcool, iar alţii erau dependenţi de heroină şi le plăcea senzaţia pe care le-o dădea acul. 

De ce este injectarea alcoolului o practică periculoasă?

Una dintre problemele injectării de alcool este legată de timp. Atunci când oamenii beau alcool, ei devin aproape imediat dezinhibaţi. Însă, acesta nu este un efect al alcoolului, ci al faptului că ei consumă băuturi alcoolice tocmai pentru a se putea purta ca şi cum sunt ameţiţi. În realitate, durează între 20 şi 60 de minute până când alcoolul ajunge din stomac în restul sistemului. 

În schimb, atunci când indivizii îşi injectează alcool, ei se îmbată pe loc deoarece substanţa intră imediat în fluxul sanguin.

De asemenea, injectarea de alcool poate fi fatală. Atunci când oamenii beau în exces îşi pun la lucru stomacul şi ficatul. Mai exact, stomacul trimite alcoolul în restul corpului, în timp ce ficatul are rolul de a-l elimina. În timpul acestui proces ce poate dura chiar şi o oră, corpul se poate pregăti pentru a preveni intoxicarea cu alcool. În schimb, o injecţie care să trimită imediat în sânge alcoolul nu asigură timpul necesar corpului pentru prevenire.

Pe de altă parte, atunci când bem alcool, copul filtrează mulţi compuşi din băutură şi chiar şi bacteriile din ea. Din acest motiv, injectarea de alcool este o idee proastă pentru oricine doreşte să stea în viaţă. 

Revenind la dr. Dalton, el nu a injectat numai alcool în pacientul operat. În aceeaşi zi el şi-a mai injectat pacientul şi cu stricnină, o substanţă foarte toxică, dar care atunci era considerată drept un stimulent benefic. 

Sursa: io9

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase