Home » D:News » Triplu record: diamantul „Steaua roz”, vândut cu suma record de 83 de milioane de dolari (FOTO)

Triplu record: diamantul „Steaua roz”, vândut cu suma record de 83 de milioane de dolari (FOTO)

Publicat: 14.11.2013
Diamantul "Steaua roz/The Pink Star", o gemă de mărimea unei prune, a fost adjudecat miercuri, la Geneva, pentru suma record de 83 de milioane de dolari, într-o licitaţie organizată de casa Sotheby's, informează Reuters.

„Diamantul a fost cumpărat de Isaac Wolf şi (…) a fost redenumit «Visul roz/ The Pink Dream»”, a afirmat Matthew Weigman, directorul de comunicare al casei Sotheby’s.

Isaac Wolf, un şlefuitor de diamante din New York, a fost reprezentat în sală de un ofertant, care a licitat pentru diamantul de 59,60 de carate, încastrat într-un inel, împotriva altor trei clienţi.

Diamantul deţine acum un triplu record mondial: cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru un diamant roz, cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru orice diamant colorat şi cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru o bijuterie.

La licitaţia de miercuri a avut loc cea mai mare vânzare de bijuterii din istorie, cu o sumă totală de 199,5 milioane de dolari, potrivit casei Sotheby’s.

Recordul anterior fusese stabilit de „Graff Pink”, un diamant roz-aprins de 24,78 de carate, cumpărat în 2010 pentru suma de 45,75 de milioane de dolari de Laurence Graff, un bijutier din Londra cunoscut ca „regele diamantelor”.

„Sincer, când am vândut diamantul Graff, cu trei ani în urmă, am crezut că va fi un record pentru foarte multă vreme. După trei ani, preţul din seara aceasta este extraordinar, înseamnă că pe primele locuri, în ordinea celor mai mari preţuri, se află trei diamante roz”, a spus David Bennet, conducătorul licitaţiei.

Diamantul „Steaua roz” a fost tăiat şi şlefuit dintr-o gemă brută de 132,5 carate, extrasă de compania De Beers de undeva din Africa, în 1999, deşi nu se cunoaşte locul geografic exact. Acesta a fost vândut prima oară în 2007, iar vânzătorul a dorit să îşi păstreze anonimatul, conform Sotheby’s.

Bijuterii de designer, confecţionate de creatori europeni de marcă, precum Cartier, Bulgari şi Van Cleef & Arpels, s-au vândut pentru sume impresionante la licitaţia de miercuri, mai ales piese din perioada Art Deco din anii ’30.

La licitaţia organizată marţi de casa rivală Christie’s, un diamant portocaliu de 14,82 de carate a fost vândut pentru suma de 35,54 de milioane de dolari.

Surse: Mediafax, Sotheby’s

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase