Home » D:News » Admiră cea mai mare imagine care surprinde cerul nopţii în adevăratele lui culori

Admiră cea mai mare imagine care surprinde cerul nopţii în adevăratele lui culori

Admiră cea mai mare imagine care surprinde cerul nopţii în adevăratele lui culori
Publicat: 03.12.2013
Ceea ce vedeţi mai sus reprezintă cea mai mare fotografie care surprinde cerul nopţii în adevăratele lui culori.

Imaginea a fost realizată de astrofotograful Nick Risinger, în vârstă de 28 de ani. Pentru a surprinde fabulosul cer al nopţii, Risinger a folosit şase camere astronomice. 

Creaţia astrofotografului nu este o fotografie care surprinde cerul dintr-un singur loc, ci o panoramă de 635 de grade realizată din 37.000 de imagini pe care fotograful le-a creat străbătând mai bine de 96.560 de kilometri, din vestul Statelor Unite, până în Africa de Sud.

„Scopul a fost acela de a educa şi de a-i ajuta pe oameni să înţeleagă frumuseţea naturală care se ascunde în jurul nostru”, a declarat Risinger. 

Imaginile au fost realizate în zone în care poluarea din oraşe nu afecta claritatea cerului. Astfel, cele mai multe fotografii au fost surprinse din Arizona, Texas şi nordul Californiei, însă cea mai înspăimântătoare noapte de care a avut parte Risinger a fost în Colorado. 

Era ianuarie, iar fotograful a ales să surprindă cerul de pe marginea unui lac îngheţat, aşa că şi-a petrecut noaptea în maşină. Deşi, afară erau -20 de grade Celsius, el nu a dat drumul la căldură în maşină de teamă ca nu cumva să se facă condens pe lentilă din cauza gazului de eşapament. 

Pentru a accesa versiunea high-definition a imaginii daţi click aici.

Sursa: Wired

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase