Home » D:News » Ce nu te omoară, te face mai fericit: ce avantaje au oamenii care au avut experienţe dureroase?

Ce nu te omoară, te face mai fericit: ce avantaje au oamenii care au avut experienţe dureroase?

Ce nu te omoară, te face mai fericit: ce avantaje au oamenii care au avut experienţe dureroase?
Publicat: 10.12.2013
Ce nu te omoară te face mai fericit, sugerează o nouă cercetare. Potrivit psihologilor care au realizat studiul, experienţele dureroase ajută la promovarea capacităţii oamenilor de a se bucura mai mult evenimentele fericite.

Oamenii de ştiinţă de la University of British Columbia şi Barcelona School of Management din cadrul Universitat Pompeu Fabra, au scos la iveală faptul că oamenii care au pierdut o persoană dragă sau care au trecut printr-un divorţ au o probabilitate mia mare de a aprecia micile plăceri ale vieţii. 

Studiul a fost realizat pe 14.986 adulţi care au fost rugaţi să raporteze dacă au fost expuşi la experienţe dureroase precum doliul sau divorţul. Dacă participanţii se încadrau în această categorie, a persoanelor care trecuseră prin evenimente nefericite, atunci ei erau întrebaţi dacă încă se mai străduiesc să treacă peste aceste experienţe sau dacă au reuşit să îşi revină din punct de vedere emoţional. 

Ulterior, participanţilor li s-au prezentat cinci scenarii pozitive precum o drumeţie pe munte sau admiratul unei cascade. Scopul studiului a fost de a observa dacă experimentele anterioare prin care au trecut subiecţii le afecta modul în care procesau experienţele pozitive. 

Constatările au indicat că indivizi care reuşiseră să treacă peste evenimentele dureroase erau mult mai capabili să aprecieze scenariile pozitive, comparativ cu restul participanţilor. 

„Indivizii care au avut de-a face cu evenimente nefericite în trecut au raportat o capacitate mai mare de a savura momentele pozitive”, au notat oamenii de ştiinţă. 

Cu toate acestea, în cercetare s-a observat şi că persoanele care încă se străduiau să treacă peste suferinţa provocată de experienţele nefericite aveau o probabilitate mai mică de a se bucura de evenimentele pozitive din viaţa lor. 

Sursa: Counsel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase