Home » D:News » Care sunt sfaturile bărbatului care a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv pacient ce a suportat un transplant cardiac?

Care sunt sfaturile bărbatului care a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv pacient ce a suportat un transplant cardiac?

Care sunt sfaturile bărbatului care a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv pacient ce a suportat un transplant cardiac?
Publicat: 28.12.2013
Un bărbat din Marea Britanie a intrat în Cartea Recordurilor Guinness după ce a fost desemnat cel mai longeviv pacient care a suportat un transplant de inimă, informează bbc.co.uk.

Britanicul John McCafferty, în vârstă de 71 de ani, a doborât astfel precedentul record – 30 de ani, 11 luni şi 10 zile – stabilit de un bărbat american, care a decedat în 2009.

Medicii i-au spus lui John McCafferty că mai avea doar cinci ani de trăit atunci când a suportat acea intervenţie chirurgicală care i-a salvat viaţa, la Harefield Hospital din comitatul Middlesex, în urmă cu 31 de ani.

El spune că recordul său ar trebui să ofere speranţă celorlalţi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare pentru un transplant.

John McCafferty, originar din Newport Pagnell din comitatul Buckinghamshire, a declarat: „Aş vrea ca acest record mondial să reprezinte o sursă de inspiraţie pentru orice persoană care aşteaptă un transplant de inimă şi pentru toţi aceia care, ca şi mine, au fost suficient de norocoşi pentru a primi o inimă nouă”.

Sfatul meu este acesta: fiţi mereu optimişti, priviţi spre viitor cu o atitudine pozitivă şi, desigur, respectaţi sfaturile medicilor„, a adăugat el.

John McCafferty a primit o nouă inimă pe 20 octombrie 1982 în timpul unei intervenţii chirurgicale care a fost coordonată de renumitul medic chirurg Magdi Yacoub.

El fusese diagnosticat, la vârsta de 39 de ani, cu cardiomiopatie dilatativă – una dintre cauzele obişnuite ale insuficienţei cardiace. Afecţiunea duce la apariţia unor cicatrice în pereţii inimii şi avariază muşchii cardiaci, făcând ca inima să devină mai slabă şi mai dilatată, împiedicând-o astfel să pompeze sângele într-un mod eficient.

Prima operaţie reuşită de transplant de inimă a fost realizată în Africa de Sud în anul 1967 de profesorul Christiaan Neethling Barnard şi o echipă de 30 de medici, la Spitalul Groote Schuur din Cape Town. Pacientul, Louis Washkansky, a supravieţuit timp de 18 zile cu noua sa inimă.

Surse: Mediafax, BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase