Home » D:News » O creatură descoperită la 750 de metri adâncime în apele Africii de Sud a primit numele lui Nelson Mandela

O creatură descoperită la 750 de metri adâncime în apele Africii de Sud a primit numele lui Nelson Mandela

O creatură descoperită la 750 de metri adâncime în apele Africii de Sud a primit numele lui Nelson Mandela
Publicat: 16.01.2014
O nouă specie de homar, descoperită în apele din largul Africii de Sud, a primit numele fostului lider al mişcării anti-apartheid, Nelson Mandela, informează dailymail.co.uk.

Noua specie de homar este înrudită cu crabul pustnic (hermit crab) şi a fost denumit Munidopsis mendelai, în memoria fostului lider sud-african.

Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013 la vârsta de 95 de ani.

Specia a fost descoperită într-o regiune puţin explorată din sud-vestul Oceanului Indian, în largul coastelor Africii de Sud, în 2011.

Exemplarele din această specie trăiesc la o adâncime de circa 750 de metri şi au dimensiuni foarte mici – carapacea lor măsoară doar şapte milimetri.

Aceste crustacee îşi petrec cea mai mare parte a vieţii pe fundul mărilor şi oceanelor. Anumite specii de homari se hrănesc prin filtrare, altele sunt necrofage, iar altele sunt veritabili vânători marini.

Noua specie a fost descoperită de Diva Amon, un student masterand la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, care participa la un studiu despre sursele de hrană subacvatice şi despre oasele de balenă.

Surse: Mediafax, Daily Mail, Natural History Museum

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase