Home » D:News » Soluţie inedită pentru tinerii care sunt în pragul despărţirii. Cum le pot salva filmele de dragoste relaţia (VIDEO)

Soluţie inedită pentru tinerii care sunt în pragul despărţirii. Cum le pot salva filmele de dragoste relaţia (VIDEO)

Soluţie inedită pentru tinerii care sunt în pragul despărţirii. Cum le pot salva filmele de dragoste relaţia (VIDEO)
Publicat: 04.02.2014
Potrivit unui studiu recent, la care au participat 174 de cupluri, tinerii care au probleme în căsnicie pot trece mai uşor peste această perioadă, fără să ajungă la divorţ, dacă se uită împreună la filme de dragoste şi discută despre ce au văzut.

Soluţia inedită este la fel de eficientă ca o terapie de cuplu, mai ales în cazul celor care sunt căsătoriţi de doar 3 ani, scrie Rochester.edu.

În loc sa meargă la psiholog sau direct la notar, să divorţeze, tinerii care au probleme în căsnicie au la îndemână o soluţie mult mai simplă şi mai plăcută. Ei trebuie să vadă împreună filme şi apoi să discute despre acestea.

Numărul ideal este de 5 filme pe lună. Este vorba, desigur, de producţii care prezintă poveşti de dragoste. În cazul cuplurilor care au aplicat această metodă, rata de divorţ a scăzut la jumătate, faţă de cupluri care au căutat alte soluţii pentru a-şi salva căsnicie.

Spre deosebire de consilierea clasică, aici nu există grupuri de discuţie sau un specialist care să-I îndrume. Ei sunt doar informaţi cum ar trebui să decurgă dezbaterea unui film.

Tinerii trebuie să se axeze pe ascultarea partenerului, nu pe căutarea cât mai rapidă a unui răspuns. Ei trebui să dea dovadă de mai multă empatie şi compasiune.

Studiul a demonstrat că partenerii care au ales metoda discuţiei filmelor, fără să fie ghidaţi de vreun psiholog, au avut rezultate similare cu tinerii care au cerut ajutorul unui specialist şi au investit mult timp şi bani pentru a-şi rezolva problemele.

În plus, vizionarea unui film este o activitate plăcută, pe care mulţi o fac oricum şi care presupune intimitate, uşurând astfel comunicarea.

Sursa: Universitatea Rochester

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase