Home » D:News » De ce nu pot avea orgasm unele femei. Cercetătorii spun că au aflat detaliul care face diferenţa în pat

De ce nu pot avea orgasm unele femei. Cercetătorii spun că au aflat detaliul care face diferenţa în pat

De ce nu pot avea orgasm unele femei. Cercetătorii spun că au aflat detaliul care face diferenţa în pat
Publicat: 23.02.2014
Femeile care nu pot avea orgasm nu au doar o problemă psihologică, ci şi una care ţine de conformaţia corpului. Cercetătorii cred că au acum explicaţia pentru acest fenomen.

După ce au scanat la RMN pelvisul a 30 de femei cu vârsta de aproximativ 32 de ani, cercetătorii au observat un detaliu interesant. Zece din aceste femei au spus că nu au avut niciodată sau au avut foarte rar orgasm, în timp ce restul au declarat că nu au probleme la acest capitol.

Cele din prima categorie, care nu simţeau plăcere în timpul actului sexual, aveau clitorisul mai mic decât celelalte. De asemenea, clitorisul lor era situat puţin mai departe de vagin, cu 5-6 mm faţă de restul.

De aceea, cercetătorii cred că mărimea clitorisului şi pozitionarea lui sunt esenţiale pentru o viaţă sexuală împlinită. Rezultatul studiului a fost publicat în Journal of Sexual Medicine. 

Oamenii de ştiinţă nu ştiu însă care este exact legătura de cauzalitate între lipsa orgasmului şi modificările observate de ei. Adică nu au aflat dacă clitorisul unor femei este mai mic din cauze naturale sau pentru că ele nu au orgasm.

„Nu există punctul G, există însă punctul C, clitorisul. Este sursa plăcerii sexuale pentru femei”, spune medicul Susan Oakley, ginecolog la spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio.

Potrivit mai multor studii, între 18 şi 34% dintre femei ajung foarte greu la orgasm şi doar 15% au orgasme multiple în timpul unui act sexual. În multe cazuri este vorba de probleme de natură psihologică, iar în altele de cauze anatomice.

Studiul coordonat de Susan Oakley a mai arătat că, de regulă, femeile care erau satisfăcute sexual preferau să stea deasupra partenerului, în timp ce femeile care nu aveau orgasm alegeau de obicei poziţia clasică a misionarului.

Oakley spune că atunci când femeia stă deasupra clitorisul este mai stimulat, iar persoanele care au probleme în pat ar trebui să încerce această poziţie, care va compensa faptul că au un clitoris mai mic.
 

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase