Home » D:News » Descoperire extraordinară în Sierra Leone: un diamant de 153 de carate, estimat la 6,2 milioane de dolari

Descoperire extraordinară în Sierra Leone: un diamant de 153 de carate, estimat la 6,2 milioane de dolari

Descoperire extraordinară în Sierra Leone: un diamant de 153 de carate, estimat la 6,2 milioane de dolari
Publicat: 24.02.2014
Un diamant de 153 de carate, estimat la 6,2 milioane de dolari, a fost descoperit recent în Sierra Leone, a anunţat sâmbătă Agenţia naţională pentru minerit din această ţară, informează AFP.

Nestemata, descoperită săptămâna trecută în districtul Kono, are 153 de carate şi este mult mai mare decât un diamant de 125 de carate care a fost descoperit în 2013 în aceeaşi regiune.

„Este o piatră preţioasă de calitatea I în ceea ce priveşte culoarea şi puritatea şi, dacă ar fi avut o formă octogonală, ar fi putut valora peste 12 milioane de dolari”, se precizează într-un comunicat emis de aceeaşi agenţie.

Sierra Leone, a cărei populaţie este foarte săracă, posedă mari bogăţii miniere (diamante, aur, bauxită, titan) care atrag numeroşi investitori.

O activitate artizanală minieră se desfăşoară în estul ţării după descoperirea primelor diamante în acea regiune în anul 1930. În aceeaşi regiune a fost descoperit, în 1972, un diamant de 968,9 carate, denumit „Star of Sierra Leone”, care este considerat cel mai mare diamant fluvial din lume.

Sursa: Mediafax, AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase