Home » D:News » Ce joc video trebuie să joci pentru a slăbi? Descoperirea neaşteptată a unor cercetători britanici

Ce joc video trebuie să joci pentru a slăbi? Descoperirea neaşteptată a unor cercetători britanici

Publicat: 24.02.2014
Persoanele aflate la regim de slăbire îşi pot reduce pofta de gustări şi alimente grase jucând Tetris, un joc video clasic, au descoperit psihologii de la Universitatea Plymouth.

Jucând timp de doar trei minute acest joc care „pune creierul la treabă”, persoanele aflate la regim au observat că pofta subită de a consuma anumite alimente – care le-ar fi compromis regimul –  se reducea suficient de mult pentru a i se putea rezista. 

Explicaţia dată de cercetători constă în faptul că jocul Tetris „ocupă” creierul, distragând atenţia utilizatorilor de la tentaţii, împiedicându-i astfel să se gândească la gustări, băuturi alcoolice sau ţigări, să vizualizeze în minte imagini ale acestora.

În cursul testelor, autorii studiului le-au cerut voluntarilor să îşi evalueze „poftele” în ceea ce priveşte intensitatea, caracterul „viu”, evocator, al imaginilor şi măsura în care le distrăgeau atenţia de la alte activităţi. 

Jumătate dintre participanţi au fost rugaţi să joace Tetris, dar numai jumătate dintre aceştia au putut începe imediat jocul, în timp ce cealaltă jumătate a trebuit să aştepte să se încarce. 

Persoanele care au jucat Tetris au resimţit „pofte” cu 24% mai slabe decât cei care au aşteptat în zadar încărcarea jocului. 

Cercetătorii spun că metoda ar putea oferi o rezolvare rapidă şi convenabilă a situaţiilor de acest gen, în cazul persoanelor care ţin regim alimentar sau se străduiesc să renunţe la fumat sau alcool.

Episoadele de „pofte” care apar în timpul acestor perioade durează, de obicei, câteva minute, timp în care persoanele adesea vizualizează, „văd cu ochii minţii” ceea ce îşi doresc şi plăcerea oferită de ceea ce doresc, spun oamenii de ştiinţă. Adesea, aceste senzaţii îi fac pe oameni să cedeze tentaţiei şi să consume exact lucrurile la care încearcă să renunţe.

„În schimb, jucând Tetris, împiedicăm creierul să creeze acele imagini ademenitoare, iar fără ele, pofta se atenuează”, au explicat autorii studiului.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase