Home » D:News » Fotografia zilei – Viaţă cotidiană în România interbelică

Fotografia zilei – Viaţă cotidiană în România interbelică

Fotografia zilei – Viaţă cotidiană în România interbelică
Publicat: 27.02.2014
Formaţie de jazz în Slobozia, 1943

Născut la data de 4 iulie 1897 în comuna Perieţi, localitate aflată în actualul judeţ Ialomiţa, într-o familie de ţărani, Costică (Constantin) Acsinte a fost unul dintre puţinii fotografi profesionişti români ai perioadei interbelice. Costică Acsinte a murit la 7 ianuarie 1984, la vârsta de 87 de ani.

După ce s-a înrolat voluntar în Primul Război Mondial în cadrul Grupului I de aviaţie, unde a urmat cursurile Şcolii de Pilotaj Cotroceni din Bucureşti, Costică Acsinte activează ca fotograf de război până în iunie 1920, când trece în rezervă având gradul de sergent. Ulterior, deschide la Slobozia propriul studio foto, Foto Splendid C. Acsinte.

Arhiva foto Costică Acsinte, aflată în custodia Muzeului Judeţean Ialomiţa, este alcătuită din peste 5.000 de negative fotografice de sticlă, cateva sute de printuri pe hârtie fotografică si destul de puţine negative foto pe film.

În spatele întregii munci de documentare, prelucrare si digitalizare a imensei arhive se afla Cezar Popescu, cel care încearcă să salveze colecţia transpunând-o pe suport digital. Galeria de fotografii pe cere v-o propunem surprinde fragmente ale vieţii cotidiene româneşti dintre cele două războaie mondiale.

Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase