Home » D:News » Cercetătorii au descoperit ce trebuie să adăugăm în mâncare pentru a preveni îngrăşarea

Cercetătorii au descoperit ce trebuie să adăugăm în mâncare pentru a preveni îngrăşarea

Publicat: 04.03.2014
Extractele de alge, care împiedică descompunerea grăsimilor şi absorbţia acestora în organism, previn îngrăşarea şi s-ar putea dovedi un ingredient util în tratamentele şi curele de slăbire, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie intenţionează să adauge extras de alge sub formă de pudră în produsele alimentare, astfel încât acestea să fie mai sănătoase şi mai gustoase.

Pudra incoloră şi lipsită de gust împiedică descompunerea grăsimilor şi absorbţia acestora în organism, contribuind la pierderea kilogramelor în plus.

În testele efectuate de cercetătorii britanici de la Universitatea Newcastle, o fibră regăsită în alge a blocat mult mai eficient grăsimile decât numeroase suplimente de slăbit.

În urma succesului acestor teste, prăjituri dietetice, cârnaţi, pâine şi băuturi răcoritoare cu extract de alge ar putea fi disponibile în curând pe rafturile magazinelor.

Substanţa extrasă din alge se numeşte alginat, un gel utilizat deja în cantităţi reduse pentru îngroşarea îngheţatei, a iaurtului şi a pastei de dinţi.

Cercetătorii britanici consideră că alginatul ar putea preveni obezitatea, care afectează tot mai multe persoane în întreaga lume. Testele au arătat că alginatul a împiedicat procesul de descompunere a trei sferturi din grăsimea din alimente, care astfel nu a mai fost digerată şi absorbită în organism.

„Dacă organismul nu absoarbe suficientă grăsime, cel mai probabil va pierde în greutate„, a afirmat Matthew Wilcox, cercetător la Universitatea Newcastle.

Spre deosebire de alimentele cu conţinut caloric redus, grăsimea nu este eliminată din produsele cu extract de alge, ceea ce înseamnă că gustul nu este afectat. În cel mai rău caz, extrasele din alge ar putea oferi alimentelor un gust mai intens.

Voluntarii care au consumat pâine cu alginat au spus că aceasta este mai gustoasă decât pâinea normală. Acest lucru s-a întâmplat, probabil, datorită faptului că feliile de pâine cu alginat erau mai moi.

Deşi o dietă echilibrată şi mişcarea fizică ar trebui să constituie regulile de bază al unui stil de viaţă sănătos, alimentele cu extrase din alge pot fi un ajutor important în curele de slăbire, dar şi pentru cei care doresc să îşi păstreze silueta.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase