Home » D:News » Un inel vaginal le poate proteja pe femei de HIV. Invenţie revoluţionară în contracepţie

Un inel vaginal le poate proteja pe femei de HIV. Invenţie revoluţionară în contracepţie

Publicat: 06.03.2014
Un inel vaginal special le va proteja pe femei nu doar de sarcinile nedorite, ci şi de herpes şi chiar de infecţia cu HIV, susţin inventatorii săi.

Inelul flexibil a fost creat de Patrick Kiser şi echipa lui, de la Northwestern University din Evanston, Illinois.

Produsul conţine două substanţe – tenofovir, care este un medicament împotriva HIV, şi levenorgestrel, care este un contraceptiv.

Inelul, care se inserează în vagin, este ultil mai ales în cazul cuplurilor în care bărbatul nu vrea să utilizeze prezervativ. Produsul protejează femeia timp de 3 luni şi poate fi scos pentru o scurtă perioadă de timp fără să-şi piardă efectul.

În experimentele făcute deocamdată doar pe animale, inelul a redus cu 54% rata de infectare cu HIV. Substanţa activă, tenofovir, protejează şi împotriva herpesului genital.

Cercetătorii speră să primească aprobarea pentru testarea produsului în Statele Unite, inelul urmând să fie disponibil şi în alte ţări peste aproximativ 5 ani.

Va costa aproximativ 10 dolari, dar Patrick Kiser vrea să reducă la jumătate preţul, pentru ca produsul să fie la acelaşi cost cu gelurile anti HIV, care însă nu sunt la fel de eficiente.
 

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase