Home » D:News » Supermaşini 2014: care sunt superautomobilele prezentate la salonul de la Geneva? (GALERIE FOTO)

Supermaşini 2014: care sunt superautomobilele prezentate la salonul de la Geneva? (GALERIE FOTO)

Publicat: 06.03.2014
Cei mai bogaţi cumpărători din lume vor avea în curând la dispoziţie o multitudine de oferte, cu noile modele Lamborghini, Ferrari şi McLaren prezentate în aceste zile la salonul auto de la Geneva, relatează Bloomberg.

Ofertele de supermaşini, cu preţuri de peste 100.000 de euro, dominate de producătorii europeni, reflectă redresarea industriei auto europene după şase ani de declin.

Valul de modele cu mulţi cai putere, între care Rembrandt al Bugatti, de 2,18 milioane de euro, scoate în evidenţă o revenire pe piaţă a maşinilor performante, după mai mulţi ani în care unii producători au stat în expectativă.

Lamborghini Huracan    Lamborghini Huracan

Lamborghini a confirmat această tendinţă cu lansarea automobilului Huracan, cu un motor de 610 cai putere, care înlocuieşte modelul Gallardo, de 181.900 de dolari, un best seller al tuturor timpurilor al diviziei grupului german Volkswagen.

Lamborghini Huracan    Lamborghini Huracan

„Credem că este momentul pentru un nou model. Suntem foarte mândri de această maşină. Nu văd niciun concurent”, a spus Stephan Winkelman, director al Lamborghini.

Lamborghini Huracan    Lamborghini Huracan

Ferrari, divizie a grupului italian Fiat, lansează California T, de 560 cai putere, care accelerează la 100 de kilometri pe oră în 3,6 secunde. Compania italiană se laudă cu faptul că a redus emisiile poluante ale modelului cu 20% faţă de versiunea precedentă.

„Îmi place concurenţa, în special când câştigăm. În ultimii trei ani am introdus trei inovaţii cheie, tracţiune 4X4, primul hibrid, iar acum un nou motor turbo, la modelul California T”, a declarat preşedintele Ferrari, Luca Cordero Di Montezemolo.

Vânzările de automobile sport în Europa vor creşte în acest an pentru prima oară din 2010, estimează IHS Automotive. La nivel mondial, livrările anuale ar putea creşte la 15.200 de vehicule în 2018, cu 14% peste nivelul din 2014, susţinute de Huracan, California T şi alte modele care urmează să fie introduse pe piaţă.

„Producătorii de supermaşini investesc masiv pentru a ţine pasul cu creşterea pieţei”, a arătat Gian Primo Quagliano, director la compania de cercetare a pieţei CSP din Bologna.

Lamborghini a primit deja peste 1.000 de comenzi pentru Huracan, înainte de lansarea de la Geneva, care a avut loc luni.

Winkelmann a spus că livrările de anul viitor ale acestui model ar trebui să depăşească vânzările maxime ale Gallardo, de 1.800 de unităţi, susţinute de livrările din SUA, China, precum şi de redresarea unora dintre pieţele europene.

Producătorul britanic de automobile sport McLaren a prezentat versiuni coupe şi decapotabile ale noului automobil 650S, promovat ca o supermaşină care oferă confortul unui sedan executiv. Cumpărătorii pot opta pentru suspensii normale, sport şi de de curse, pentru automobilul de 650 de cai putere.

McLaren vinde versiunea coupe a modelului 650S, ale cărui uşi au deschidere pe verticală, cu un preţ de bază de 195.250 de lire sterline, în Marea Britanie, iar pentru modelul decapotabil preţul porneşte de la 215.250 de lire.

Marca suedeză de elită Koenigsegg a dezvăluit automobilul One: 1, promovat ca cel mai rapid din lume. Maşina cântăreşte 1,4 tone şi are 1.400 de cai putere. Potrivit companiei, bolidul accelerează la 400 de kilometri pe oră în circa 20 de secunde.

Jaguar Land Rover, fabricanul modelului alungit Range Rover, de 106,195 dolari, şi Jaguar XKR-S, de 132.000 de dolari, a prezentat o versiune de 285 de cai putere a automobilului Evoque Dynamic.

„Suntem foarte optimişti în privinţa Europei. Cererea globală pentru vehicule de lux pare încă foarte puternică şi nu există niciun semn de disipare. Oportunităţile de vânzare depăşesc oferta”, a arătat directorul de vânzări al Jaguar Land Rover.

Pentru a celebra centenarul Maserati, Fiat a prezentat marţi automobilul Alfieri, numit după unul dintre fraţii fondatori ai producătorului auto italian. Alfieri este o versiune alungită a modelelor contemporane Maserati.

Surse: Mediafax, Bloomberg

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase