Home » D:News » Câte linguriţe de zahăr conţine o pungă de floricele pe care o mănânci la cinema. Nutriţioniştii sunt revoltaţi

Câte linguriţe de zahăr conţine o pungă de floricele pe care o mănânci la cinema. Nutriţioniştii sunt revoltaţi

Câte linguriţe de zahăr conţine o pungă de floricele pe care o mănânci la cinema. Nutriţioniştii sunt revoltaţi
Publicat: 13.03.2014
Recent, Organizaţa Mondială a Sănătăţii a precizat că o persoană trebuie să consume zilnic cel mult 6 linguriţe de zahăr. Cantitatea care se regăseşte într-o pungă de popcorn, cum sunt cele vândute la cinematografe, este însă de 6 ori mai mare.

Nutriţionistul Susan Jebb, responsabil guvernamental cu problema obezităţii în Marea Britanie, avertizează că cinematogralele vând cutii mari cu floricele, care conţin foarte mult zahăr.

Cantitatea aceasta ar trebui să fie mult redusă, cere ea, iar cinematografele să ofere şi variante de gustări mai sănătoase.

O pungă mare conţine echivalentul a 35 de linguriţe de zahăr. Aceste cantităţi nu sunt precizate de obicei pe ambalajele produsului.

Astfel, o persoană care merge într-o seară la film şi consumă o pungă mare de floricele şi o cutie de băuturi răcoritoare va ingera echivalentul de zahăr pentru o săptămână întreagă. O cutie de suc conţine 25 de linguriţe de zahăr.

În plus, nici cantitatea de calorii nu este neglijabilă. O pungă de popcorn aduce organismului 840 de calorii, iar o doză de suc 407 calorii.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase