Home » D:News » Cum va arăta prima clădire printată 3-D din lume? (FOTO, VIDEO)

Cum va arăta prima clădire printată 3-D din lume? (FOTO, VIDEO)

Publicat: 14.03.2014
Pe malul unui canal al oraşului olandez Amsterdam este în curs de ridicare prima clădire integral printată 3-D. Cei interesaţi pot chiar să cumpere un bilet, în valoare de 2,50 euro, pentru a asista la executarea construcţiei şi a sprijini proiectul.

Firma de arhitectură DUS din Olanda foloseşte un aparat de printare 3-D de mari dimensiuni, numit KamerMaker, adăpostit în interiorul unei „cutii” cu înălţimea de 6 metri (un fost container de transport naval).

KamerMaker printează piese tridimensionale, depunând plastic topit, strat cu strat, în forme proiectate cu ajutorul unor programe speciale de computer. Aparatul a fost deja folosit pentru printarea unor obiecte mai mici, precum o bancă.

Fiecare cameră a clădiri va fi printată separat, sub forma unor blocuri mari, care se vor îmbina ca nişte piese de Lego. Odată finisate, camerele vor fi montate una deasupra alteia. Construcţia urmează să dureze 3 ani.

Edificiul va arăta, în final, ca o casă tradiţională olandeză de tipul celor construite în oraşe, pe malurile canalelor, şi va fi deschisă pentru public, sub forma unui muzeu de design, cu 12 săli dedicate diferitelor proiecte de cercetare în domeniul construcţiilor printate 3-D.

Sursa: New Scientist / Imagini: DUS Architects

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase