Home » D:News » Crabul-robot gigantic – „monstrul” artificial care va explora abisurile (GALERIE FOTO, VIDEO)

Crabul-robot gigantic – „monstrul” artificial care va explora abisurile (GALERIE FOTO, VIDEO)

Publicat: 28.03.2014
Crabster CR200 este un robot subacvatic capabil să păşească – cel mai mare şi capabil să funcţioneze la cea mai mare adâncime, dintre toţi roboţii subacvatici de acest tip, spun creatorii săi; este proiectat pentru a fi folosit atât în misiuni ştiinţifice, pentru explorări oceanice, cât şi în scopuri practice, de pildă montarea unor conducte submarine la adâncimi mari.

Crabster cântăreşte 635kg şi este proiectat pentru a păşi pe fundul mării la fel ca un crab adevărat, folosind dispozitive complexe pentru a-şi menţine stabilitatea în mers şi fiind capabil să reziste curenţilor puternici.

Crabster va putea fi utilizat atât în misiuni ştiinţifice, cât şi în scopuri practice.    Crabster va putea fi utilizat atât în misiuni ştiinţifice, cât şi în scopuri practice.

Spre deosebire de crabii adevăraţi, care au opt picioare, Crabster are numai şase.     Spre deosebire de crabii adevăraţi, care au opt picioare, Crabster are numai şase.

Maşinăria va fi echipată cu 11 camere destinate captării de imagini şi va transmite datele printr-un cablu de 500 m, cu ajutorul căruia va fi şi manevrată. Robotul poate detecta direcţia şi viteza mişcărilor apei şi îşi poate comunica poziţia operatorilor de la suprafaţă.

Mişcându-se cu o viteză maximă de 1,6 km/H, Crabster va folosi tehnologia sonarului pentru a realiza hărţi 3-D ale substratului marin din jur.

Constructorii săi – inginerii de la Korea Institute of Ocean Science and Technology (KIOST) – intenţionează să îl testeze la adâncimea de 200 m, înainte de a-l trimite în prima sa misiune de explorare, în Marea Galbenă, pentru a cerceta epavele unor nave scufundate în secolul al XII-lea.

;

Sursa: Mail Online / Credit foto, video: KIOST

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase