Home » D:News » Cum arată un castel gravat pe un grăunte de nisip. O adevărată capodoperă, realizată după 4 ani de încercări (FOTO, VIDEO)

Cum arată un castel gravat pe un grăunte de nisip. O adevărată capodoperă, realizată după 4 ani de încercări (FOTO, VIDEO)

Publicat: 31.03.2014
Vik Muniz şi Marcelo Coelho au avut nevoie de 4 ani ca să poată realiza un proiect aparent imposibil: să deseneze pe un minuscul grăunte de nisip. Opera lor este acum expusă, în premieră, la Muzeul de Artă din Tel Aviv.

Cei doi artişti au utilizat Focused Ion Beam, un dispozitiv cu fascicul de ioni concentrat, care se foloseşte de obicei pentru circuitele integrate ale microcipurilor. Iniţial, ei au încercat să folosească un laser, dar acesta distrugea grăuntele de nisip.

Pentru început, Muniz a schiţat pe hârtie castelele pe care dorea să le realizeze. Apoi, dispozitivul cu ioni a gravat modelul, la scală microscopică, în nisip. Fiecare operă de artă astfel realizată are o lungime de doar jumătate de milimetru.

În urmă cu peste 5 ani, Muniz era celebru pentru desenele sale monumentale, care puteau fi admirate doar din elicopter. Fiecare schiţă avea peste 500 de metri lungime. Recent, el s-a gândit să schimbe radical pesrpectiva şi să încerce arta miniaturală, iar rezultatele sunt impresionante.
 

Mai multe fotografii cu opera lui Muniz puteţi vedea pe The Creators Project.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase