Home » D:News » Ce îşi doresc de fapt femeile de la bărbaţi? Oamenii de ştiinţă au răspunsul

Ce îşi doresc de fapt femeile de la bărbaţi? Oamenii de ştiinţă au răspunsul

Ce îşi doresc de fapt femeile de la bărbaţi? Oamenii de ştiinţă au răspunsul
Publicat: 11.04.2014
Se spune că în dragoste contrastele se atrag şi aproximativ 85% dintre persoanele chestionate au declarat că îşi doresc un partener care să îi completeze, nu unul care să le semene. În realitate însă, lucrurile nu stau deloc aşa.

Cercetătorii au analizat peste 1 milion de cupluri unite de site-ul matrimonial eHarmony, printr-un algoritm special, care ţine cont de caracteristicile fiecărei persoane.

Aceste cupluri au fost propuse de algoritm prin căutarea unor date similare despre vicii precum fumatul sau consumul de alcool, despre venitul personal şi trăsături cum ar fi ambiţia sau temperamentul.

Clienţii site-ului matrinonial au decis apoi dacă vor sau nu să se întâlnească cu partenerul propus de algoritm. Datele obţinute de cercetători au demonstrat clar că oamenii au fost mai interesaţi de cei care seamănă cu ei, nu de parteneri cu caracteristici diferite.

Femeile au ales bărbaţi cu un venit similar, cu o vârstă apropiată, chiar şi cu un grad de creativitate similar cu al lor.

Bărbaţii însă au fost interesaţi şi de femei care sunt mai diferite de ei. Nu au ţinut cont de nivelul de educaţie al partenerei sau de etnia acesteia.

În comparaţie, femeile au fost foarte interesate de adjectivele cu care se caracterizează bărbaţii. Ele au preferat un partener care se descrie ca fiind „în formă fizică, creativ, amuzant, inteligent”.

Un algoritm similar de potrivire a cuplurilor apare şi la un site matrimonial pentru persoanele de acelaşi sex – Compatible Couples. Şi aici cercetătorii au observat o preferinţă pentru partenerii care seamănă cu subiecţii analizaţi.

Un detaliu important este însă acela că femeile şi bărbaţii homosexuali au preferat parteneri care să aibă aceeaşi etnie ca ei, aspect care la heterosexuali era mai puţin important.
 

Sursa: Five Thirty Eight Live

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase