Home » D:News » Bijuterie spectaculoasă: cum arată cel mai mare diamant albastru din lume, ce valorează 25.000.000$?

Bijuterie spectaculoasă: cum arată cel mai mare diamant albastru din lume, ce valorează 25.000.000$?

Bijuterie spectaculoasă: cum arată cel mai mare diamant albastru din lume, ce valorează 25.000.000$?
Publicat: 26.04.2014
Un spectaculos diamant albastru, considerat cel mai mare din lume din categoria sa, va fi scos la licitaţie, pe 14 mai, la Geneva, a anunţat vineri casa Christie's, citată de AFP.

Acest diamant, tăiat în formă de pară şi denumit „The Blue„, are 13,22 carate. El este clasat în categoria „vivid blue”, iar experţii casei de licitaţii Christie’s au stabilit un preţ estimativ de vânzare cuprins între 21 milioane de dolari şi 25 milioane de dolari. Actualul proprietar al nestematei a preferat să rămână anonim.

În urmă cu şase luni, casa Christie’s a vândut la Geneva un diamant portocaliu din clasa „vivid”, considerat cel mai important din categoria sa, cu o greutate de 14,82 carate, pentru preţul record de 35 milioane de dolari.

Diamantul albastru pus în vânzare la Geneva va reprezenta piesa centrală dintr-o licitaţie tradiţională de bijuterii de lux şi nestemate organizată de casa Christie’s.

La această licitaţie vor fi prezentate 250 de loturi, care ar putea aduce organizatorilor încasări de 80 milioane de dolari.

Printre alte loturi propuse se află un diamant verde-albastru din clasa „vivid”, cel mai important din categoria sa, cu o greutate de 5,5 carate şi estimat între 7,5 milioane dolari şi 8,5 milioane dolari.

Un diamant roz de 76,51 carate, montat într-un pandantiv, va fi şi el pus în vânzare, cu un preţ cuprins între 7 milioane şi 10 milioane de dolari.

Un diamant alb, tăiat în formă de pară, de 75,97 carate, este estimat între 13,5 milioane şi 15,5 milioane de dolari.

La rândul ei, Sotheby’s, principalul concurent al casei Christie’s, va scoate la licitaţie, în aceeaşi săptămână şi tot la Geneva, trei diamante considerate excepţionale.

Pe 13 mai, Sotheby’s va scoate la licitaţie „Diamantul victoriei”, denumit astfel în semn de omagiu adus victoriei Aliaţilor în 1945.

Acesta este un diamant dreptunghiular de 31,34 carate, descoperit într-o mină din Africa de Sud, în 1945. Piatra originală cântărea 770 carate şi din ea au fost extrase 30 de diamante, inclusiv „Diamantul victoriei”, considerat cel mai important dintre acestea.

Nestemata a aparţinut miliardarei americane Florence Gould (1895-1983), una dintre cele mai importante colecţionare de pietre preţioase din secolul al XX-lea. Acest diamant, montat într-un inel, este estimat între 5 milioane şi 8 milioane de dolari.

Pe de altă parte, casa Sotheby’s va propune la vânzare un diamant galben de 100,09 carate, estimat între 15 milioane şi 25 milioane de dolari.

Amatorii de pietre preţioase de mare valoare vor putea să liciteze şi pentru un diamant rotund de 103,46 carate, montat în inel, estimat între 3,5 milioane şi 5 milioane de dolari.

Surse: Mediafax, Christie’s

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase