Home » D:News » Ce trebuie să facă persoanele care au fumat 15 pachete de ţigări pe an pentru a detecta din timp cancerul pulmonar

Ce trebuie să facă persoanele care au fumat 15 pachete de ţigări pe an pentru a detecta din timp cancerul pulmonar

Ce trebuie să facă persoanele care au fumat 15 pachete de ţigări pe an pentru a detecta din timp cancerul pulmonar
Publicat: 20.05.2014
O diagnosticare sistematică a cancerului pulmonar cu ajutorul unui scaner cu emisii radioactive slabe ar putea ajuta la detectarea a zeci de mii de cazuri de cancer suplimentare în următorii 5 ani în SUA, dar acest fapt va fi posibil cu costuri mai ridicate, au anunţat cercetătorii, citaţi de AFP.

Această proiecţie are la bază cele mai recente recomandări ale unui grup independent de experţi, US Preventive Services Task Force (USPSTF).

Specialiştii din acest grup recomandă o tomografie anuală, în locul unei radiografii pulmonare, pentru persoanele între 55 şi 80 de ani care au fumat cel puţin 15 pachete de ţigarete pe an pe parcursul vieţii lor, care fumează încă sau care au renunţat la fumat în ultimii 15 ani.

Un astfel de program, care ar include tomografia, diagnosticarea şi îngrijirile medicale, ar costa 9,3 miliarde de dolari pe o perioadă de cinci ani, au calculat autorii acestui studiu realizat de Centrul Fred Hutchinson de cercetări asupra cancerului din Seattle.

O aplicare progresivă a acestor recomandări ar permite detectarea a aproape 55.000 de cancere pulmonare suplimentare, majoritatea în stadii incipiente, deci tratabile, care oferă şanse mai mari de supravieţuire.

Dacă ar fi împărţit costul suplimentar pentru această activitate preventivă de toţi beneficiarii Medicare, programul federal american ce vizează asigurările medicale pentru pensionari, asiguraţii ar trebui să plătească doar trei dolari suplimentar pe lună.

Dacă vom putea să diagnosticăm un cancer pulmonar la începutul său, bolnavii pot fi trataţi mai eficient şi au şanse de supravieţuire mai bune„, a spus Joshua Roth, coordonatorul studiului, care va face obiectul unei prezentări oficiale pe 2 iunie, la conferinţa anuală organizată de American Society of Clinical Oncology, la Chicago.

„Condiţia pentru a asigura succesul unui astfel de program de depistare este următoarea: persoanele care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta un cancer pulmonar să fie supuse unei depistări sistematice şi să beneficieze, apoi, de tratamente medicale bune”, a adăugat el.

Potrivit USPSTF, adoptarea acestei metode de depistare ar face posibilă scăderea cu 20% a ratei mortalităţii în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer pulmonar.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase