Home » D:News » Astronomii au detectat semnale misterioase venite din afara galaxiei noastre. Nu au nicio explicaţie

Astronomii au detectat semnale misterioase venite din afara galaxiei noastre. Nu au nicio explicaţie

Publicat: 19.05.2014
Astronomii au detectat semnale radio misterioase, provenite din afara galaxiei noastre. Deocamdată ei nu ştiu exact de unde provin acestea.

Fast Radio Bursts sunt semnale radio foarte scurte şi puternice, extrem de greu de analizat tocmai din cauza naturii lor.

Prin urmare, deocamdată cercetătorii nu pot decât să speculeze despre originea lor. Ar putea fi orice, de la emisii ale unor stele care s-au ciocnit până la semnale lansate de extratereştri.

Primul semnal de acest fel a fost detectat în anul 2007 şi botezat emisie Lorimer, după numele lui Duncan Lorimer, cel care l-a descoperit. A durat doar 5 milisecunde.

În anul 2012, telescopul Parkes din Australia a detectat la rândul său câteva unde radio de acest fel. O emisie similară a fost observată şi în aprilie 2012, de astronomii in Puerto Rico.

Deşi cercetătorii sunt în continuare sceptici în privinţa originii acestor semnale, unii cred că ele sunt de fapt un mijloc de comunicare folosit de extratereştri.

Potrivit lui Nigel Watson, autorul cărţii UFO Investigations Manual, tocmai natura foarte ciudată a acestor unde ar trebui să ne dea de gândit.

În anul 1967, astronomul britanic Jocelyn Bell Burnell a detectat semnale misterioase care proveneau din afara sistemului nostru solar şi a crezut că sunt mesaje create de fiinţe inteligente de pe alte planete.

Ulterior, s-a dovedit că acestea proveneau de fapt de la pulsari – stele care se rotesc foarte repede.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase