Home » D:News » Un tablou cu nuferi de Monet a fost vândut la licitaţie cu o sumă uriaşă: 55 de milioane de dolari

Un tablou cu nuferi de Monet a fost vândut la licitaţie cu o sumă uriaşă: 55 de milioane de dolari

Un tablou cu nuferi de Monet a fost vândut la licitaţie cu o sumă uriaşă: 55 de milioane de dolari
Publicat: 24.06.2014
Un tablou cu nuferi pictat de Claude Monet în 1906 a fost adjudecat pentru suma de 32 de milioane de lire sterline (55 de milioane de dolari) în cadrul unei licitaţii organizate luni, la Londra, de casa Sotheby's.

Acest tablou este al doilea în ordinea sumei maxime obţinute pentru o pictură de Monet la o licitaţie, ceea ce confirmă faptul că piaţa globală cu opere de artă caută încă „tablouri-trofeu”, au declarat reprezentanţii Sotheby’s.

Lotul de 46 de lucrări moderne şi impresioniste, dintre care patru nu au obţinut preţul minim de pornire, a fost vândut cu aproape 122 de milioane de lire sterline (207,7 milioane de dolari).

Potrivit Helenei Newman, codirector al departamentului de artă impresionistă şi modernă, cumpărătorii au fost interesaţi de lucrări provenind din colecţii private renumite şi că au venit din toată lumea, inclusiv din Asia.

Acelaşi tablou, despre care Sotheby’s a spus că a stabilit un record pentru o operă cu nuferi în formă pătrată, a fost propus spre vânzare şi în 2010, dar nu a reuşit să obţină preţul minim de pornire. Helena Newman a atribuit succesul acestei vânzări faptului că „estimarea a părut să fie mai realistă”.

Printre tablourile vândute pentru sume extrem de mari se numără şi „Compoziţie cu roşu, albastru şi cenuşiu”, pictat de Piet Mondrian în 1927 – vândut cu 15,2 milioane de lire sterline (25,9 milioane de dolari).

Majoritatea lucrărilor oferite spre vânzare, printre care tablouri de Sisley, Picasso, Manet şi Kandinsky, au fost adjudecate pentru sume foarte apropiate de estimarea de dinaintea licitaţiei sau chiar au obţinut preţuri mai mari.

Surse: Mediafax, Reuters, Sotheby’s

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase