Home » D:News » De ce este bine să aveţi relaţii ocazionale? Cercetătorii au aflat efectele pozitive ale sexului fără obligaţii

De ce este bine să aveţi relaţii ocazionale? Cercetătorii au aflat efectele pozitive ale sexului fără obligaţii

De ce este bine să aveţi relaţii ocazionale? Cercetătorii au aflat efectele pozitive ale sexului fără obligaţii
Publicat: 25.06.2014
Un studiu realizat de cercetătorii americani contrazice teoria conform căreia aventurile amoroase ocazionale, fără implicare sentimentală, duc la depresie şi la scăderea respectului de sine.

Studiul realizat de echipe de la Universitatea New York şi de la Universitatea Cornell sugerează că aceste escapade au chiar efecte pozitive.

La cercetare au luat parte studenţi singuri, care au documentat timp de 12 săptămâni toate relaţiile ocazionale pe care le-au avut în această perioadă, precizând de asemenea cum s-au simţit după respectivele aventuri.

Astfel, tinerii care au avut parte de partide de sex s-au simţit mai bine decât cei nu au avut parte de acţiune.

De asemenea, cei din primul grup au declarat că sunt mai puţin stresaţi şi se simt mai echilibraţi emoţional după aceste aventuri.

La studiu au participat şi studente. Anterior, alte cercetări sugeraseră că femeile nu prea au parte de orgasm în timpul unor legături de acest fel.

Acest studiu nu a punctat diferenţe semnificative între bărbaţi şi femei în privinţa satisfacţiei după o partidă ocazională de sex.

Concluzia cercetătorilor este că persoanele care îşi doresc să aibă acest fel de relaţii ar trebui să treacă la acţiune, iar cei care nu simt nevoia de aventuri, să nu le încerce. Esenţial este ca fiecare să-şi urmeze nevoile şi dorinţele, spun experţii.

Studiul a fost publicat în Social Psychology and Personality Science.

Sursa: Time

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase