Home » D:News » De ce dau câinii din coadă? Explicaţia nu este aşa de simplă cum ne imaginăm

De ce dau câinii din coadă? Explicaţia nu este aşa de simplă cum ne imaginăm

De ce dau câinii din coadă? Explicaţia nu este aşa de simplă cum ne imaginăm
Publicat: 30.06.2014
Mulţi oameni cred că atunci când un câine dă din coadă este semn de bucurie şi dovada că vrea să fie mângăiat, că îşi doreşte atenţie. Nu este chiar aşa, spun experţii.

Căţeii au un limbaj foarte complex bazat de poziţia şi mişcarea cozii, aceasta fiind un indiciu al stării sale emoţionale.

Când un câine este relaxat, el îşi ţine coada în poziţie naturală, neutră, iar aceasta diferă în funcţie de rasă, spun experţii de la American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Când este nervos sau supus, un căţel îşi ţine coada mai jos decât în mod normal, iar dacă este speriat îşi va băga coada între picioare, sub corp.

O coadă ţinută mai sus decât de obicei indică interes, bucurie, iar o coadă ţinută vertical este un semn clar de agresiune.

Când dau din coadă, căţeii sunt emoţionaţi dintr-un motiv anume, dar şi aici există diferenţe. O coadă care se înclină spre dreapta indică o emoţie pozitivă, iar spre stânga o emoţie negativă.

Asta deoarece zona stângă a creierului controlează partea dreaptă şi invers. Emisfera cerebrală dreaptă este asociată cu procesarea sentimentelor negative, iar cea stângă cu sentimentele pozitive.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase