Home » D:News » China va cheltui un miliard de dolari pentru a crea un oraş al filmului în stil franţuzesc şi un festival similar cu cel de la Cannes

China va cheltui un miliard de dolari pentru a crea un oraş al filmului în stil franţuzesc şi un festival similar cu cel de la Cannes

China va cheltui un miliard de dolari pentru a crea un oraş al filmului în stil franţuzesc şi un festival similar cu cel de la Cannes
Publicat: 25.07.2014
China va investi un miliard de dolari pentru construcţia unui oraş al filmului în stil franţuzesc şi organizarea unui festival de film similar celui desfăşurat la Cannes, centrul urmând să fie situat în districtul Anji, situat la trei ore de Shanghai.

Astfel, China plănuieşte să organizeze un festival de film inspirat de cel de la Cannes, acesta urmând să se desfăşoare în regiunea de est a provinciei Zhejiang, potrivit publicaţiei China Daily.

Autorităţile chineze lucrează împreună cu instituţiile din oraşul francez Cannes, care găzduiesc evenimentul începând din 1946, să organizeze un festival similar în districtul Anji.

Intenţia acestora este de a construi un oraş francez cu o tematică cinematografică şi un centru turistic în una din cele mai pitoreşti regiuni ale Chinei, cunoscută pentru pădurile sale de bambus. Anji este, de asemenea, o regiune-pilot pentru locuinţele ecologice.

„Acest festival de film ar trebui să susţină lungmetrajele puternice chineze. Sperăm ca acest program să împingă industria cinematografică a Chinei la un nivel mai înalt”, a declarat Xian Wunan, de la Asia Pacific Exchange and Cooperation Foundation, pentru China Daily.

Anji a fost legată la reţeaua de drumuri naţionale între 2000 şi 2002 şi rămâne una din regiunile cel mai puţin dezvoltate din întreaga ţară. Cu toate acestea, drumul până la Shanghai cu maşină durează mai puţin de trei ore, iar zona a atras o serie de investitori din China şi din străinătate.

Surse: Mediafax, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase