Home » D:News » Tratament cu efecte incredibile împotriva unei boli care afectează mulţi bărbaţi. Medicamentul care te poate scăpa de chelie

Tratament cu efecte incredibile împotriva unei boli care afectează mulţi bărbaţi. Medicamentul care te poate scăpa de chelie

Publicat: 18.08.2014
Un tratament recomandat în prezent pentru mielofibroză ar putea ajuta la vindecarea unei forme de alopacie.

Medicamentul numit ruxolitinib a fost testat deocamdată pe doar 3 bărbaţi care sufereau de alopacia areata, o boală autoimună care duce la pierderea părului în anumite zone ale scalpului sau ale corpului.

În doar 4 luni de tratament, rezultatele au fost uimitoare: bărbaţilor le-a crescut părul aproape complet.

Angela Christiano, profesor de dermatologie la Universitatea Columbia, spune că eficienţa medicamentului trebuie testată pe mai mulţi subiecţi.

În prezent nu există un tratament aprobat care să poată trata alopacia areata. Boala începe cu pirederea unor smocuri de păr şi duce în final la pierderea completă a părului pe anumite zone ale corpului sau pe scalp.

Afecţiunea apare la 2% din populaţie şi are o acţiune imprevizibilă. Bolnavilor le poate creşte la loc părul pierdut, doar pentru a cădea din nou la un moment dat şi fiecare pacient este afectat diferit.

Alopacia areata apare atunci când celulele sistemului imunitar atacă şi distrug baza foliculilor de păr. Datorită acestui studiu cercetătorii au observat exact ce tip de celule T sunt responsabile de acest atac şi de ce îl provoacă.

Medicamentele inhibitoare JAK opresc acest mecanism. Primele teste au fost făcute pe cobai, iar rezultatele pozitive au dus la verificarea efectelor şi pe 3 voluntari umani.

Printre efectele negative ale tratamentului cu ruxolitinib se numără riscul de infecţii sau de anemie.

Rezultatul studiului a fost publicat în revista Nature Medicine.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase