Home » D:News » O statuie care îl înfăţişează pe Iisus are dinţi umani. Restauratorii au observat întâmplător acest detaliu (FOTO)

O statuie care îl înfăţişează pe Iisus are dinţi umani. Restauratorii au observat întâmplător acest detaliu (FOTO)

Publicat: 19.08.2014
Restauratorii care lucrau la o statuie a lui Iisus, care aparţinea bisericii dintr-un orăşel din Mexic, au descoperit un detaliu uimitor: statuia are dinţi de om.

Fanny Unikel Santoncini, cea care a descoperit dinţii umani din statuie, spune că în urma cu 300 de ani, când a fost realizată statuia, oamenii erau foarte religioşi şi donau deseori diferite părţi ale corpului pentru biserici, ca să fie folosite în ritualuri.

Statuia se numeşte Cristos Răbdătorul şi îl înfăţişează pe Iisus plin de sânge, privind trist în depărtare şi aşteptând să fie dus la execuţie.

Statuia este din lemn şi a fost realizată în secolul al XVII-lea sau al XVIII-lea.

Multe statui din Mexic au dinţi falşi, făcuţi din oase de animale. Unikel spune că restauratorii au descoperit statui care aveau dinţi de iepure sau de câine.

Experţii auziseră zvonuri despre statui cu dinţi de om, dar până acum nu găsiseră aşa ceva.

Detaliul din statuia lui Iisus a fost observat întâmplator, când Unikel şi echipa ei au făcut radiografii statuilor care urmau să fie restaurate.

Şi mai bizar este faptul că dinţii sunt foarte sănătoşi, pot fi observate chiar şi rădăcinile lor.

Motivul pentru care au fost donaţi rămâne un mister, mai ales că gura statuii este abia întredeschisă, iar dinţii nu pot fi văzuţi decât dacă cineva se apleacă şi se uită special în interiorul gurii.

Este aproape imposibil de aflat cine a donat dinţii, poate fi vorba de o persoană care murise atunci sau de una care era în viaţă.

Pe lângă varianta unei donaţii voluntare, există şi posibilitatea ca dinţii să fi fost extraşi cu forţa de la cineva, dar acest detaliu nu l-ar fi interesat pe sculptor.

În secolele XVII şi XVIII donarea unor părţi ale corpului în scopuri religioase era o practică frecventă.

Acum, cercetătorii vor să afle mai multe despre persoana sau persoanele care au donat aceşti dinţi, încercând să stabilească sexul şi vârsta donatorilor.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase