Home » D:News » Tu crezi că telefonul mobil poate distruge o relaţie?

Tu crezi că telefonul mobil poate distruge o relaţie?

Tu crezi că telefonul mobil poate distruge o relaţie?
Publicat: 24.08.2014
Un studiu realizat în Marea Britanie, privind impactul tehnologiei digitale asupra societăţii şi asupra psihologiei oamenilor, arată că tinerii de azi gândesc şi se comportă mult diferit de cei de acum 10 ani, din cauza relaţiei lor cu telefoanele mobile.

Tinerii nu-şi mai folosesc telefoanele mobile doar pentru a-şi suna prietenii şi rudele, ci au devenit obsedaţi de ele, devenind anxioşi atunci când nu le au la îndemână, arată studiul realizat de Havas Media.

Reţelele de socializare încurajează narcisismul: jumătate dintre participanţii la studiu au recunoscut că postează anumite lucruri cu intenţia de a obţine o anumită reacţie din partea prietenilor. 

Tinerii de azi sunt mai înclinaţi să se dea în spectacol, să încerce să provoace anumite reacţii din partea celorlalţi şi chiar să mintă pe reţelele de socializare. Aproape o treime dintre participanţi au recunoscut că exagerează uneori cu actualizarea statusului; mai ales femeile sunt înclinate să facă acest lucru. 

68% dintre respondenţi folosiseră reţelele de socializare pentru a vedea profilul unui fost partener, iar trei sferturi cred cu tărie că reţelele de socializare pot distruge o relaţie

Telefoanele mobile au schimbat considerabil limitele a ceea ce este „acceptabil” din punct de vedere social: aproape două treimi dintre respondenţi au spun că îşi verifică telefoanele când se găsesc într-un grup de prieteni sau colegi, când conversaţia trenează. 79% cred că e în regulă dacă folosesc telefonul mobil la toaletă şi 81% consideră că nu e o problemă dacă îl folosesc în locuri  publice unde se pretinde linişte, precum în tren sau la bibliotecă.

Aceste dispozitive afectează şi purtarea la locul de muncă: 29% dintre participanţii la studiu consideră că e acceptabil să-şi folosească telefonul  mobil în timpul unei şedinţe.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase