Home » D:News » Cod roşu: Islanda şi-a închis parţial spaţiul aerian din cauza unei erupţii a vulcanului Bardarbunga (LIVE VIDEO)

Cod roşu: Islanda şi-a închis parţial spaţiul aerian din cauza unei erupţii a vulcanului Bardarbunga (LIVE VIDEO)

Publicat: 24.08.2014
Spaţiul aerian în zona vulcanului Bardarbunga, cel mai mare din Islanda, a fost închis, iar codul de alertă pentru aviaţie a fost modificat la roşu, după o erupţie vulcanică de mici proporţii, a anunţat Serviciul meteorologic islandez (IMO), citat de AFP.

Vulcanul Bardarbunga este localizat sub gheţarul Vatnajokull, în sud-vestul ţării.

„În prezent, are loc o erupţie sub gheaţă. Totuşi, probabil această erupţie este de mici proporţii, deoarece nu a putut topi gheaţa”, a declarat Theodor Hervasson, directorul executiv al departamentului de alerte şi previziuni din cadrul IMO.

„Această erupţie este considerată drept un eveniment minor”, a afirmat poliţia islandeză, potrivit unui comunicat. Totuşi, „nu este clar dacă erupţia va rămâne sub-glacială sau nu”, a menţionat poliţia.

Mişcări seismice intense au fost înregistrate la vulcanul Bardarbunga din Islanda în ultimele zile.

Protecţia Civilă islandeză a anunţat miercuri că a încheiat evacuarea zonei Vulcanului Bardarbunga. În regiunea vizată, foarte sălbatică, nu există locuinţe, ci corturi şi locuri de campare pentru turişti şi vânători. Drumurile către această zonă au fost închise.

În 2010, un nor de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez Eyjafjallajokull a determinat închiderea în mare parte a spaţiului aerian european timp de şase zile. Peste zece milioane de persoane au fost afectate de acest eveniment.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase