Home » D:News » Medicament minune pentru tratarea celulitei? În urma unui studiu, 68% dintre femei s-au declarat mulţumite de rezultat

Medicament minune pentru tratarea celulitei? În urma unui studiu, 68% dintre femei s-au declarat mulţumite de rezultat

Medicament minune pentru tratarea celulitei? În urma unui studiu, 68% dintre femei s-au declarat mulţumite de rezultat
Publicat: 25.08.2014
Femeile care nu pot scăpa de celulită vor putea încerca pe viitor un nou medicament, aflat în prezent în stadiul de experiment, care şi-a dovedit eficienţa în cadrul unui studiu clinic, anunţă Auxilium Pharmaceuticals, compania care a realizat Xiaflex.

Acest medicament a avut efecte pozitive pe 68% dintre femeile care l-au luat în cadrul unui studiu necesar pentru a se obţine aprobarea lansării pe piaţă a produsului, ele declarându-se „satisfăcute” şi chiar „foarte satisfăcute” de rezultatele obţinute.

În prezent nu există medicamente aprobate care să poată combate celulita. Pentru anul viitor, compania producătoare vrea să realizeze a doua fază a testării, spune Adrian Adams, de la Auxilium Pharmaceuticals.

Potrivit statisticilor, celulita afectează 85-98% dintre femeile trecute de pubertate. Boala este caracterizată prin pierderea elasticităţii pielii şi micşorarea legăturilor de colegan care leagă pielea de straturile de muşchi. Când grăsimea se extinde în acesată zonă, apar mici noduli caracteristici sub piele.

Pentru a testa eficienţa Xiaflex, compania a apelat la 150 de femei din Statele Unite, cu vârsta între 18 şi 45 de ani. Fiecare femeie a primit trei sesiuni de tratament cu acest medicament, care conţine collagenase clostridium histolyticum (CCH), sau cu un placebo.

O sesiune de tratament consta în 12 injecţii cu produsul direct în zona afectată de celulită: una din fese sau una din coapse.

Xiaflex este folosit în prezent pentru a trata contractura Dupuytren, o boală care afectează mâinile şi împiedică folosirea normală a degetelor.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase