Home » D:News » Recomandarea pediatrilor americani: şcolile ar trebui să înceapă mai târziu. De ce e important acest lucru pentru copii?

Recomandarea pediatrilor americani: şcolile ar trebui să înceapă mai târziu. De ce e important acest lucru pentru copii?

Recomandarea pediatrilor americani: şcolile ar trebui să înceapă mai târziu. De ce e important acest lucru pentru copii?
Publicat: 25.08.2014
În special în cazul adolescenţilor, şcoala ar trebui să înceapă mai târziu – la 8.30 sau chiar mai târziu, spun specialiştii din cadrul American Academy of Pediatrics. Această măsură ar putea atenua lipsa de somn de care suferă mulţi adolescenţi şi care este corelată cu probleme de sănătate, note proaste, accidente de maşină şi alte probleme.

Adolescenţii sunt tot mai mult afectaţi de lipsa cronică de somn, devenită o adevărată „ epidemie”.

În SUA, în peste 40% dintre liceele de stat orele încep înainte de 8.00. (În România, de asemenea, pentru cei care învaţă în „schimbul întâi”, programul începe de obicei la 8.00, dar există şi şcoli în care orele încep la 7.30)

Printre pericolele legate de lipsa de somn la adolescenţi se  numără riscul mai mare de depresie, de sinucidere, de obezitate; rezultate proaste la şcoală şi accidente de maşină din cauza somnolenţei la volan. 

Recomandarea specialiştilor americani, publicată în jurnalul Pediatrics, arată că începerea cursurilor la o oră mai târzie i-ar ajuta pe elevi să doarmă ceva mai mult şi le-a r îmbunătăţi motivaţia şi dispoziţia. 

În SUA, mulţi directori de şcoli susţin ideea, în teorie, dar amână punerea ei în aplicare din cauza unor dificultăţi practice, precum diferenţe în orarul autobuzelor şcolare pentru liceeni şi pentru copiii mai mici sau programul de antrenamente sportive de după ore, care ar trebui modificat. 

Dar autorii recomandărilor spun că schimbarea ar avea un efect pozitiv considerabil asupra elevilor şi speră ca, prin publicarea recomandărilor, să vină în ajutorul părinţilor care ar dori o schimbare în orarul şcolar; aceştia se vor putea prevala acum de o opinie autorizată. 

Sursa: Fox News

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase