Home » D:News » 6 alimente pe care nu ar trebui să le prepari la microunde. Recomandarea nutriţioniştilor

6 alimente pe care nu ar trebui să le prepari la microunde. Recomandarea nutriţioniştilor

6 alimente pe care nu ar trebui să le prepari la microunde. Recomandarea nutriţioniştilor
Publicat: 26.08.2014
Nu doar alegerea unor alimente sănătoase este esenţială pentru o dietă corectă, ci şi modul în care ele sunt preparate. Nutriţioniştii precizează că unele alimente îşi pierd calităţile nutritive dacă sunt puse în cuptorul cu microunde, aparat care este folosit tot mai des în gospodării, pentru a găti cât mai rapid şi simplu diferite mâncăruri.

Microundele fac moleculele de apă din alimente să vibreze şi astfel produsul se încălzeşte, dar sistemul nu este recomandat pentru orice mâncare. Iată 6 alimente care nu trebuie gătite sau încălzite la microunde.

1. Sparanghelul: este o legumă bogată în antioxidanţi, inclusiv în vitamina C, iar aceste substanţe sunt distruse la microunde.

2. Laptele de mamă: acest aliment esenţial pentru bebeluş nu trebuie încălzit la microunde, pentru că îşi va pierde o mare parte din nutrienţi. În plus, dacă este încălzit la o temperatură ridicată apare riscul dezvoltării bacteriei E.coli şi al altor bacterii dăunătoare bebeluşilor.

3. Broccoli: este una din cele mai folosite legume, dar, dacă este preparată la microunde, într-un vas cu apă, îşi va pierde 97% din antioxidanţi, se arată într-un studiu realizat în anul 2003. În acelaşi timp, dacă este fiartă pe aragaz, îşi va pierde doar 11% din nutrienţi.

4. Ardeiul iute uscat: aceste legume conţin capsaicină, un ingredient care este foarte volatil şi poate lua foc. În plus, acest ingredient, care va fi eliberat de microunde, poate produce iritaţii la nivelul gâtului şi ochilor. Nici ardeii obişnuiţi nu trebuie gătiţi la microunde, pentru că ei conţin multe minerale, cum este fierul, magneziul, seleniul, care se vor pierde.

5. Fructele congelate: fructele conservate prin îngheţare îşi pierd din start nutrienţii, dar dacă sunt dezgheţate la mirounde pot conţine chiar substanţe cancerigene. Cel mai bine este să dezgheţaţi fructele ţinându-le la temperatura camerei sau în frigider.

6. Usturoiul: chiar dacă se prepară mai repede la microunde, doar 60 de secunde în acest aparat vor inactiva substanţele anticancerigene din usturoi. Cel mai bine este să gătiţi această legumă pe aragaz, recomandarea nutriţioniştilor fiind valabilă de altfel pentru toate legumele.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase