Home » D:News » O insulă din largul Scoţiei a rămas fără apă din cauza Ice Bucket Challenge

O insulă din largul Scoţiei a rămas fără apă din cauza Ice Bucket Challenge

O insulă din largul Scoţiei a rămas fără apă din cauza Ice Bucket Challenge
Publicat: 28.08.2014
Alimentarea cu apă s-a oprit automat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe o insulă din largul Scoţiei, după ce numeroşi locuitori au dat curs provocării Ice Bucket, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de miercuri.

Cererea de apă a crescut fulminant pe insula Colonsay, care are 135 de locuitori, în momentul în care frenezia Ice Bucket a cuprins arhipelagul Inner Hebridean, din care face parte insula. Alimentarea cu apă se opreşte automat din cauza implementării unui sistem care previne risipa acestei resurse pe insulă.

Provocarea s-a răspândit pe insulă ca focul. A atins punctul culminant duminică seara„, a declarat un locuitor în vârstă de 60 de ani.

Un purtător de cuvânt al Scottish Water a declarat că apa a fost oprită la sfârşitul săptămânii, dar a adăugat că locuitorii se pot folosi de rezervele stocate pe insulă.

Ice Bucket Challenge presupune turnearea unei găleţi cu gheaţă în cap înainte ca participantul să nominalizeze o altă persoană care să dea curs provocării. În Marea Britanie, oamenii participă la această campanie pentru a sprijini Asociaţa pentru boli neuromotorii. Aceasta s-a extins la nivel mondial graţie reţelelor de socializare în ultimele două luni.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase