Home » D:News » Planul lui Zuckerberg: Facebook va cheltui miliarde de dolari pentru a conecta oamenii la Internet

Planul lui Zuckerberg: Facebook va cheltui miliarde de dolari pentru a conecta oamenii la Internet

Planul lui Zuckerberg: Facebook va cheltui miliarde de dolari pentru a conecta oamenii la Internet
Publicat: 08.09.2014
Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, estimează că numărul utilizatorilor serviciului WhatsApp va atinge 3 miliarde de persoane în viitorul apropiat, menţionând că Facebook este pregătită să cheltuiască miliarde de dolari pentru ca tot mai mulţi oameni să beneficieze de access la internet.

„Cred ca WhatsApp va fi cea mai populară platformă de mesagerie de text din lume, şi mai cred că serviciul va conecta două sau trei miliarde de persoane”, a declarat Zuckerberg, citat de Bloomberg.

Aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori folosesc în prezent serviciile oferite de Facebook, echivalentul a aproape jumătate din populaţia conectată la internet.

„Credem că Facebook are o responsabilitate în a oferi acces la internet tot mai multor persoane, chiar dacă va trebui să cheltuim miliarde de dolari pentru asta”, a spus Zuckerberg.

Facebook a anunţat, in februarie, preluarea serviciului de mesagerie WhatsApp, în schimbul a 19 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare achiziţie a unui start-up în ultimii ani, cu mult peste tranzacţia de 1 miliard de dolari prin care Facebook a preluat Instagram în 2012 sau achiziţia pentru 8,5 miliarde de dolari a Skype de către Microsoft.

La aceea dată, Zuckerberg estima că serviciul va fi folosit de un miliard de utilizatori, cifră care pare tot mai uşor de atins, după ce în august numărul persoanelor care foloseau aplicaţia era de 600 milioane.

Surse: Mediafax, Bloomberg

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase