Home » D:News » Merită să munceşti mai mult decât îţi cere şeful? Cercetătorii au un răspuns surprinzător

Merită să munceşti mai mult decât îţi cere şeful? Cercetătorii au un răspuns surprinzător

Merită să munceşti mai mult decât îţi cere şeful? Cercetătorii au un răspuns surprinzător
Publicat: 14.09.2014
Dacă la prima vedere terminarea unui proiect înainte de termenul stabilit este o reuşită impresionantă pentru un angajat, care îi va atrage apreciarea colegilor şi a şefilor, studiile arată că nu este chiar aşa.

Cercetătorii de la Universitatea California şi de la Universitatea din Chigaco au realizat un studiu ca să afle ce impresie fac persoanele care se străduiesc să muncească mai mult decât li se cere.

Concluzia lor a fost că dacă un angajat va întârzia cu terminarea unui proiect, atunci va face o impresie proastă şi probabil va fi penalizat, dar dacă va termina mai repede, înainte de termenul limită, seful lui nu va fi foarte impresionat.

Prin urmare, nu merită efortul, spun experţii.

În cadrul cercetării, voluntarii au fost grupaţi în perechi şi li s-a cerut să rezolve 40 de probleme. Pentru fiecare problemă rezolvată ei urmau să primească o recompensă în bani.

Unul din parteneri era obligat să ajute pentru rezolvarea a doar 10 din aceste probleme. Dacă acesta ajuta la rezolvarea a 15 probleme, de exemplu, el nu era mai apreciat de colegul său decât atunci când se limita la cele 10 care i se cereau.

Dar, dacă partenerul ajuta doar la 5 probleme, atunci era privind negativ.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase