Home » D:News » Google a cumpărat compania care a creat o lingură specială pentru pacienţii cu Parkinson

Google a cumpărat compania care a creat o lingură specială pentru pacienţii cu Parkinson

Google a cumpărat compania care a creat o lingură specială pentru pacienţii cu Parkinson
Publicat: 14.09.2014
Grupul Google a cumpărat compania de biotehnologie care a creat o lingură specială al cărei design uşurează vieţile oamenilor care suferă de maladia Parkinson, informează bbc.co.uk.

Achiziţia reprezintă o parte a ambiţioasei strategii de plasare pe piaţa tehnologiilor medicale a grupului Google, impulsionată în parte de interesul personal al cofondatorului său Sergey Brin pentru acest domeniu de activitate.

În 2013, Google a devenit principalul acţionar al Calico, o companie specializată în dezvoltarea unor medicamente care prelungesc durata de viaţă.

Cea mai recentă achiziţie făcută de grupul american, Lift Labs, va fi încorporată în Google X, divizia de cercetări ştiinţifice de la Google.

Lingura creată de Lift Labs este echipată cu senzori care detectează vibraţiile, trepidaţiile şi tremuratul – cel din urmă fiind un simptom al maladiei Parkinson – şi le reduce cu până la 70%.

Tehnologia pe care o foloseşte este similară aceleia utilizată pentru stabilizarea imaginilor din camerele foto şi video, care compensează tremuratul mâinilor în momentul realizării fotografiilor.

Achiziţia a fost anunţată pe Google+, reţeaua de socializare a celebrului motor de căutare american, însă anunţul nu a precizat termenii financiari ai tranzacţiei.

Google îşi creşte treptat portofoliul său de produse din domeniul medical. În ianuarie, grupul american a prezentat un set de lentile de contact inteligente care măsoară concentraţia de glucoză din lacrimi cu scopul de a monitoriza starea de sănătate a persoanelor diagnosticate cu diverse afecţiuni, inclusiv cu diabet.

În iulie, Google a anunţat un ambiţios proiect ştiinţific – Baseline Study – care va colecta informaţii genetice şi moleculare de la anonimi, cu scopul de a alcătui un profil complet al omului sănătos.

Pentru cofondatorul Sergey Brin, pătrunderea pe piaţa produselor medicale reprezintă şi un interes personal. Mama lui a fost diagnosticată cu maladia Parkinson şi, după un test genetic, magnatul american a aflat că prezintă un risc mai mare decât media populaţiei globale de a contracta la rândul său această boală.

Celălalt fondator al grupului Google, Larry Page, care suferă de o maladie rară a coardelor vocale, doreşte să folosească bazele de date importante pentru a rezolva misterul unora dintre cele mai problematice boli din lume. El a lansat cu această ocazie un apel public prin care i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să îşi învingă temerile legate de riscul de încălcare a intimităţii şi să îşi pună dosarele medicale la dispoziţia cercetătorilor.

Google X, o divizie semi-secretă a grupului Google, a fost creată pentru a produce tehnologie de vârf. Printre celelalte proiecte dezvoltate de grupul Google se numără automobilele fără şofer, zeppelinele care distribuie internet de mare viteză şi Google Glass.

Surse: Mediafax, Lift Labs, BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase