Home » D:News » Ce câştigi dacă renunţi să mergi cu maşina personală la serviciu?

Ce câştigi dacă renunţi să mergi cu maşina personală la serviciu?

Ce câştigi dacă renunţi să mergi cu maşina personală la serviciu?
Publicat: 15.09.2014
Cei care au renunţat la maşină şi au început să meargă la serviciu pe jos sau cu bicicleta au devenit mai calmi, iar puterea lor de concentrare s-a îmbunătăţit, a arătat un studiu recent, care a implicat 18.000 de britanici. Chiar şi deplasarea la serviciu cu mijloacele de transport în comun a îmbunătăţit semnificativ starea subiecţilor, comparativ cu conducerea maşinii.

În ciuda aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun, faptul de a merge pe jos până la staţia de autobuz sau gară şi capacitatea de a se relaxa în timpul călătoriei până la locul de muncă îmbunătăţesc dispoziţia oamenilor, spune cercetătorul Adam Martin, de la University of East Anglia, conducătorul studiului. 

Dintre cei 18.000 de subiecţi studiaţi, două treimi mergeau la serviciu cu maşina proprie, 18% foloseau transportul în comun, 11% mergeau pe jos, 3% mergeau cu bicicleta.

Studiul, publicat în jurnalul Preventive Medicine, a arătat că oamenii se simţeau cu atât mai fericiţi şi mai puţin stresaţi cu cât mergeau mai mult pe jos sau cu bicicleta şi că nivelul de stres şi incapacitatea de a se concentra creşteau atunci când oamenii petreceau mai mult timp în maşini.

„Naveta” zilnică de acasă la locul de muncă şi invers a fost recunoscută ca un factor de stres important; multe studii occidentale au arătat că ea afectează adesea în mod semnificativ sănătatea şi starea de bine.

Aspectele afectate în cea mai mare măsură, spun cercetătorii, sunt sentimentul momentan de fericire şi anxietatea, ceea ce sugerează că naveta afectează mai mult emoţiile de zi cu zi decât satisfacţia generală în viaţă sau sentimentul că activităţile zilnice merită făcute.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase