Home » D:News » Intervenţie extrem de delicată. Un peştişor de acvariu a fost operat cu succes

Intervenţie extrem de delicată. Un peştişor de acvariu a fost operat cu succes

Intervenţie extrem de delicată. Un peştişor de acvariu a fost operat cu succes
Publicat: 17.09.2014
George, un peştişor de acvariu în vârstă de 10 ani, se recuperează deosebit de bine după o intervenţie chirurgicală de urgenţă pe care a suportat-o în zona capului, din cauza unei tumori care îi ameninţa viaţa, a anunţat un medic veterinar australian, citat de Reuters.

Medicul veterinar Tristan Rich spune că George nu mai putea să mănânce, nici să înoate şi începuse „să sufere cu adevărat”.

Peştişorul, animalul de companie al unei femei a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost sedat într-o găleată cu apă în care medicii au turnat substanţe cu rol anesteziant.

Apoi, Tristan Rich a folosit un burete gelatinos cu rol absorbant pentru a controla sângerarea în timpul acestei intervenţii chirurgicale foarte delicate, care a durat aproximativ 45 de minute.

„Este o operaţie foarte complicată şi trebuie să fii foarte atent la pierderea de sânge”, a spus medicul australian, care lucrează la spitalul veterinar Lort Smith din Melbourne.

Incizia a fost apoi închisă cu un gel adeziv, iar „pacientul” a primit injecţii cu antibiotice şi analgezice. Medicii se aşteaptă ca peştişorul George, care are acum 10 ani, să trăiască încă 20 de ani.

Operaţia a costat-o pe stăpâna peştişorului 200 de dolari.

Surse: Mediafax, BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase