Home » D:News » Pericolul ascuns în pasta de dinţi: de ce se tem dentiştii americani?

Pericolul ascuns în pasta de dinţi: de ce se tem dentiştii americani?

Pericolul ascuns în pasta de dinţi: de ce se tem dentiştii americani?
Publicat: 20.09.2014
O pastă de dinţi ce conţine microsfere albastre, adăugate atât ca element de curăţare a dinţilor, cât şi în scop estetic, ar putea fi periculoasă, spun stomatologii americani, care au cerut recent firmei producătoare să elimine microsferele din compoziţia pastei de dinţi.

Microgranulele albastre din unele paste de dinţi marca Crest, fabricate de Procter & Gamble, conţin polietilenă, un tip de plastic care nu se descompune şi care poate rămâne în gingii, explică specialiştii.

„Organismul le percepe ca pe nişte corpuri străine, bacteriile vor adera la ele şi acest proces are potenţialul de a provoca probleme la nivelul gingiilor”, spune dr. Wade Pilling, medic stomatolog.

Dentiştii din SUA au început de câţiva ani să observe aceste granule albastre în gingiile pacienţilor şi, în cele din urmă, şi-au dat seama de unde proveneau: din paste de dinţi precum Crest 3D Whitening şi Crest Pro-Health

Deşi folosirea acestor microgranule de polietilenă a fost aprobată ca fiind sigură, de către FDA (Food and Drug Administration – agenţia guvernamentală americană care se ocupă de autorizarea alimentelor, a medicamentelor şi a produselor cosmetice), specialiştii se tem că ele ar reprezenta totuşi, pe termen lung, o ameninţare la adresa sănătăţii orale a pacienţilor.

Firma producătoare a anunţat că, până în anul 2016, va elimina treptat microgranulele din compoziţia tuturor pastelor de dinţi Crest.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase