Home » D:News » Prezervativele disponibile în această ţară sunt prea mici. Bărbaţii se plâng că nu le pot folosi

Prezervativele disponibile în această ţară sunt prea mici. Bărbaţii se plâng că nu le pot folosi

Prezervativele disponibile în această ţară sunt prea mici. Bărbaţii se plâng că nu le pot folosi
Publicat: 24.09.2014
Prezervativele disponibile pe piaţă sunt prea mici pentru organele sexuale ale multor bărbaţi din Uganda, au declarat câţiva deputaţi din acest stat african la întoarcerea dintr-un turneu prin ţară, considerând că o astfel de problemă de talie favorizează propagarea SIDA, informează AFP.

În timpul acelui turneu desfăşurat în special în regiunile atinse de epidemie, membrii comisiei parlamentare contra SIDA şi HIV au dezvăluit pentru postul de televiziune NTV-Uganda că au primit numeroase plângeri din partea ugandezilor în legătură cu talia unică a prezervativelor, aparent neadaptată la morfologia acestora.

În anumite regiuni, „s-a dovedit că bărbaţii au organe sexuale mai mari şi, deci, ar trebui să li se furnizeze prezervative mai mari”, a declarat deputatul Tom Aza, membru în acea comisie. „Atunci când trec la acţiune, în timpul unui act sexual, evident că, din cauza presiunii, prezervativul se rupe”, a adăugat el.

Colegul său Merard Bitekyerezo a spus că „anumiţi tineri s-au plâns de faptul că prezervativele care le-au fost date sunt prea scurte, iar organele lor sexuale nu pot să intre în ele”.

Sarah Netalisile, membră în aceeaşi comisie, s-a declarat îngrijorată de această problemă de talie, considerând că aceasta „îi va expune pe tineri şi pe toate persoanele care folosesc prezervative la riscul de a contracta HIV şi SIDA”.

NTV-Uganda a raportat faptul că deputaţii ugandezi urmează să solicite producătorilor şi distribuitorilor să furnizeze populaţiei locale mai multe prezervative şi de o talie mai mare.

În 2006, un studiu realizat de Consiliul indian de cercetări medicale a ajuns la o concluzie contrară, potrivit căreia 60% dintre bărbaţii indieni au un penis cu 2,4 centimetri mai mic decât talia medie a prezervativelor distribuite de marile mărci în India şi pentru 30% dintre ei această diferenţă este de 5 centimetri.

În urma unui program reuşit de sensibilizare a populaţiei, care promovează folosirea prezervativului, rata de prevalenţă a HIV în Uganda a scăzut de la 18% în 1992 la 6,4% în 2005, făcând din această ţară unul dintre cei mai buni „elevi” africani în materie de luptă contra virusului.

Însă această rată a reînceput să crească, stabilizându-se la 7,3% în 2011, potrivit cifrelor oficiale. Aproximativ 80.000 de persoane mor din cauza SIDA în fiecare an în Uganda.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase