Home » D:News » Primul caz de Ebola diagnosticat în Europa. O asistentă din Spania s-a îmbolnăvit

Primul caz de Ebola diagnosticat în Europa. O asistentă din Spania s-a îmbolnăvit

Primul caz de Ebola diagnosticat în Europa. O asistentă din Spania s-a îmbolnăvit
Publicat: 07.10.2014
O asistentă care a îngrijit doi preoţi bolnavi de Ebola într-un spital din Madrid a fost diagnosticată cu temutul virus. Anunţul oficial vine chiar de la ministrul spaniol al Sănătăţii.

Acesta este primul caz de infectare înregistrat în Europa. Asistenta a făcut parte din echipa medicală care a îngrijit doi preoţi spanioli, Manuel Garcia Viejo şi Miguel Pajares, care se îmbolnăviseră în timp ce se aflau în Africa de Vest ca misionari.

Din păcate, cei doi bărbaţi au murit, în ciuda îngrijirilor oferite la spitalul Carlos al III-lea din Madrid.

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Ana Mato, spune că infectarea femeii a fost confirmată de două teste separate. 30 de persoane sunt în prezent sub observaţie, iar oficialii caută şi alte persoane care ar fi putut intra în contact cu asistenta.

Femeia s-a dus la un spital din Alcorcon, o suburbie din Madrid, luni dimineaţă, pentru că nu se simţea bine şi avea febră mare. Femeia are 44 de ani, nu are copii, dar deocamdată autorităţile nu vor să spună mai multe despre identitatea ei.

După moartea ultimului pacient, care a survenit pe 26 septembrie, asistenta a plecat în vacanţă, dar deocamdată oficialii nu vor să precizeze care a fost destinaţia ei.

În ultimele săptămâni, femeia a dus o viaţă normală, singurele simptome fiind oboseală şi febră.

Autorităţile medicale nu ştiu cum a fost posibilă această contaminare. Femeia va fi transferată la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, unde a lucrat ca asistentă timp de 15 ani.

Virusul Ebola se transmite doar prin contact direct cu fluidele corporale ale unei persoane bolnave, care manifestă deja simptomele.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timpul acestei epidemii care s-a declanşat în Africa de Vest, au murit deja peste 3.400 de oameni.

 Comisia Europeană a cerut „clarificări” din partea Spaniei pentru a detecta breşa din sistemul său de sănătate care a permis această contaminare.

„Comisia Europeană a trimis luni un mesaj Ministerului spaniol al Sănătăţii pentru a obţine clarificări” privind modul în care a fost posibilă această primă contaminare în afara Africii, a explicat purtătorul de cuvânt, Frédéric Vincent.

„A existat, evident, o problemă undeva”, în condiţiile în care statele membre ale Uniunii Europene ar fi trebuit să impună proceduri naţionale precise şi coordonate la nivel european pentru a preveni intrarea virusului pe teritoriul Europei, a subliniat el.

Surse: Fox News, Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase