Home » D:News » O doctoriţă norvegiană, infectată cu virusul Ebola, a fost repatriată la Oslo

O doctoriţă norvegiană, infectată cu virusul Ebola, a fost repatriată la Oslo

O doctoriţă norvegiană, infectată cu virusul Ebola, a fost repatriată la Oslo
Publicat: 08.10.2014
O angajată din Norvegia a organizaţiei Medici fără Frontiere, care a fost infectată cu virusul Ebola într-o misiune în Sierra Leone, a fost repatriată marţi la Oslo, unde va fi tratată, relatează AFP.

De profesie medic, pacienta în vârstă de 30 de ani a fost transferată la Oslo la bordul unui avion sanitar francez, iar ulterior a fost transportată sub escorta poliţiei la spitalul universitar din capitala Norvegiei, unde va fi plasată în izolare şi urmează să primească un tratament experimental.

Autorităţile nu au oferit informaţii cu privire la starea sa de sănătate. Aceasta este prima persoană de naţionalitate norvegiană care a contractat virusul Ebola.

O asistenta medicală din Spania a tratat doi misionari infectaţi cu febră hemoragică Ebola în Sierra Leone, care au murit între timp, iar apoi a contractat ea însăşi virusul, a anunţat luni Guvernul spaniol. Autorităţile de la Madrid au anunţat, marţi, că în total patru persoane se află sub supraveghere în Spania, sub suspiciune de îmbolnăvire cu Ebola.

Aproximativ 7.500 de cazuri de Ebola au fost înregistrate în Africa de Vest şi aproape 3.500 de morţi, dintre care 678 în Sierra Leone, a anunţat ministrul Agriculturii, James Sesay.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase