Home » D:News » 3 moduri surprinzătoare prin care creierul controlează felul în care iubeşti (One.ro)

3 moduri surprinzătoare prin care creierul controlează felul în care iubeşti (One.ro)

3 moduri surprinzătoare prin care creierul controlează felul în care iubeşti (One.ro)
Publicat: 16.10.2014
Creierul este un organ extrem de puternic pentru că, aşa cum ştim cu toţii, nu încetează niciodată să funcţioneze cât timp suntem în viaţă, ba chiar funcţionarea lui afectează şi influenţează modul în care iubim şi simţim dragostea.

Interesant este faptul că atunci când oamenii fac referire la creier şi inimă, ei tind să elimine orice posibilă corelaţie între acestea, deoarece se presupune că inima ”se ocupă” cu dragostea şi emoţiile, în timp ce creierul este un organ programat să funcţioneze pe baza logicii şi a raţiunii. 

Aparent, totuşi, creierul simte multe dintre emoţiile noastre în moduri pe care nu ni le-am fi imaginat până acum. Iată cum: 

1. Linia subţire dintre dragoste şi ură se află în creier

Cercetătorii de la University College din Londra au aflat răspunsul: sentimentele precum iubirea sau ura au structuri identice în interiorul creierului. Astfel, ambele emoţii se manifestă pe un ”teritoriu” comun precum putamenul sau insula, cele două din urmă fiind direct legate de emoţii ca suferinţă sau agresiune, ceea ce ne explică, într-un fel, de ce oamenii sunt capabili să treacă rapid de la starea la fericire la sentimente negative, de exemplu.

Citeşte continuarea pe One.ro
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase