Home » D:News » Cât de des îţi faci manichiura? Specialiştii analizează impactul acestui obicei asupra unghiilor

Cât de des îţi faci manichiura? Specialiştii analizează impactul acestui obicei asupra unghiilor

Cât de des îţi faci manichiura? Specialiştii analizează impactul acestui obicei asupra unghiilor
Publicat: 17.10.2014
Tăierea sau pilirea zilnică a unghiilor poate duce, în cele din urmă, la crăparea sau deformarea lor, spun specialiştii.

Manichiura prea frecventă poate sta la originea unor probleme comune legate de sănătatea şi aspectul unghiilor, spun cercetătorii de la University of Nottingham. O parte din problemă, adaugă ei, ar putea-o reprezenta proliferarea saloanelor de manichiură, care sunt acum întâlnite peste tot în oraşe.

Cercetătorii au analizat fizica procesului de creştere a unghiilor, constatând că  modul în care sunt tăiate sau pilite unghiile poat determina modificări ale curburii şi formei unghiei, afectând echilibrul dintre forţele ce acţionează asupra unghiei.

Îndepărtarea prea frecventă a porţiunilor nou-crescute de unghie poate duce, pe termen lung, la deformări foarte urâte ale unghiilor. Cu timpul, unghiile pot să se curbeze şi să rupă, sau pot să apară striaţii şi despicări.

Efectul este vizibil la persoanele care îşi taie şi îşi pilesc unghiile foarte frecvent, dar şi la cele care obişnuiesc să-şi roadă unghiile. 

Probleme pot să apară şi în cazul operaţiunilor de pedichiură prea dese: tăierea prea frecventă a unghiiilor de la picioare poate duce la apariţia unghiilor incarnate, problemă care uneori trebuie rezolvată prin mici intervenţii chirurgicale.

Specialiştii, care şi-au publicat concluziile în jurnalul Physical Biology, recomandă persoanelor care îşi taie sau pilesc des unghiile să păstreze o formă simplă a acestora (tăiate drept sau doar uşor arcuit), pentru a minimiza stresul asupra unghiei. Unghiile foarte lungi, cu o formă ce se îngustează spre vârf, nu sunt recomandate.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase