Home » D:News » Înregistrări audio din timpul unor misiuni spaţiale NASA pot fi ascultate pe Internet

Înregistrări audio din timpul unor misiuni spaţiale NASA pot fi ascultate pe Internet

Înregistrări audio din timpul unor misiuni spaţiale NASA pot fi ascultate pe Internet
Publicat: 23.10.2014
Agenţia spaţială americană (NASA) a publicat pe internet o serie de înregistrări audio din timpul misiunilor sale spaţiale, printre care se numără cuvintele spuse de Neil Armstrong în timpul aselenizării istorice, iar materialele sunt disponibile gratuit, potrivit bbc.com.

NASA a publicat pe contul său de pe platforma online Soundcloud peste 60 de înregistrări, accesibile în mod gratuit oricui este interesat, dar agenţia a dezactivat opţiunea de publicare a comentariilor referitoare la aceste materiale audio.

Printre dialogurile disponibile online se numără faimoasele replici „Houston, we’ve had a problem” („Houston, am avut o problemă”, n.r.) şi „The Eagle has landed” („Vulturul a aselenizat”, n.r.), dar şi sunete şi zgomote produse de funcţionarea vehiculelor spaţiale şi a aparaturii.

Sunetul nu poate fi auzit în spaţiu, neputând fi transmis, din cauza lipsei aerului.

„Puteţi auzi zgomotul de la lansarea unei navete spaţiale şi replica lui Neil Armstrong «One small step for man, one giant leap for mankind» („Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”, n.r.) de fiecare dată când primiţi un apel telefonic, dacă transformaţi sunetele noastre în tonurile dumneavoastră de apel. Sau puteţi auzi cuvintele memorabile «Houston, we’ve had a problem» («Houston, am avut o problemă», n.r.) de fiecare dată când computerul dumneavoastră afişează o eroare”, a anunţat NASA.

Librăria audio gratuită a NASA se alătură colecţiei de imagini a agenţiei, care este, de asemenea, gratuită.

NASA şi-a lansat contul de pe platforma Soundcloud în aceeaşi zi în care platforma de socializare Twitter a implementat un serviciu care permite utilizatorilor să publice mesaje audio folosind acest sistem Soundcloud.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase