Home » D:News » Sunt mai atrăgători bărbaţii cu înfăţişare masculină? Un studiu recent oferă un răspuns neaşteptat

Sunt mai atrăgători bărbaţii cu înfăţişare masculină? Un studiu recent oferă un răspuns neaşteptat

Publicat: 27.10.2014
Stereotipul potrivit căruia femeile preferă bărbaţii masculini, iar bărbaţii femeile mai feminine, nu este mereu valabil. Deşi multe studii arată că tendinţa este valabilă în multe culturi, o cercetare recentă arată că există şi excepţii.

De obicei, femeile cu un aspect foarte feminin sunt considerate atrăgătoare pentru că au un nivel mai ridicat de estrogen, asociat cu fertilitatea şi sănătatea. Iar bărbaţii cu aspect mai masculin au de obicei un sistem imunitar mai puternic, pe care îl vor transmite urmaşilor..

Ca să verifice încă o dată această teorie, Isabel Scott, psiholog la Universitatea Brunel din Londra, a realizat un nou studiu.

Prin simulare computerizată, echipa lui Isabel a combinat fotografii ale unor femei şi ale unor bărbaţi, rezultând astfel portrete compozite, chipuri care reprezentau înfăţişarea obişnuită pentru 5 etnii diferite.

Portretele realizate prin simulare computerizată. În stânga sunt chipuri mai masculine, în dreapta mai feminine, în timp ce pozele din mijloc sunt neutre    Portretele realizate prin simulare computerizată. În stânga sunt chipuri mai masculine, în dreapta mai feminine, în timp ce pozele din mijloc sunt neutre

Apoi, cercetătorii au modificat puţin aceste chipuri, pentru ca femeile să pară mai mult sau mai puţin feminine, iar bărbaţii mai mult sau mai puţin masculini.

Portretele rezultate au fost apoi arătate unor oameni din diferite oraşe ale lumii. În total au fost chestionaţe 962 de persoane, din Malaysia, Fiji, Ecuador, Asia Centrală şi America Centrală. Ei au spus care dintre fotografii li se par mai atrăgătoare.

Cele mai multe femei chestionate preferau bărbaţii mai masculini sau pe cei cu chipuri neutre (nici masculine, nici feminine). De asemenea, majoritatea ar fi ales un bărbat mai masculin pentru o relaţie de scurtă durată şi unui cu înfăţişare mai feminină pentru o relaţie pe termen lung.

Din studiu au fost excluse femeile care aveau peste 40 de ani şi cele însărcinate sau care luau pilule contraceptive, pentru că modificările hormonale pot influenţa preferinţele sexuale.

Deşi aceste rezultate erau aşteptate de experţi, anumite preferinţe i-au luat total prin surprindere.

De exemplu, în America de Sud femeile preferau bărbaţii cu un aspect mai feminin. Este clar că aceste preferinţe moderne contrazic radical ideile despre atracţia sexuală din punctul de vedere al evoluţiei speciei noastre.

Cercetătorii vor acum să afle de ce s-au modificat în anumite regiuni aceste preferinţe.

Studiul a fost publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase