Home » D:News » Compania Nintendo vrea să inventeze dispozitive pentru monitorizarea somnului şi a sănătăţii

Compania Nintendo vrea să inventeze dispozitive pentru monitorizarea somnului şi a sănătăţii

Compania Nintendo vrea să inventeze dispozitive pentru monitorizarea somnului şi a sănătăţii
Publicat: 31.10.2014
Compania japoneză Nintendo, un pionier în domeniul jocurilor video, a anunţat, joi, că a încheiat un parteneriat cu grupul american Resmed pentru dezvoltarea unor instrumente şi dispozitive ce permit ameliorarea calităţii vieţii, informează AFP.

Această decizie reprezintă un prim pas în noua strategie evocată la începutul anului de Satoru Iwata, directorul general al firmei nipone.

„Prima temă a calităţii vieţii este sănătatea”, a declarat Satoru Iwata, într-o conferinţă de presă.

„Sănătatea înseamnă, mai ales, eliminarea oboselii”, a continuat acelaşi director nipon, care, de patru ani, nu se află în cea mai bună formă fizică.

„Toată lumea are nevoie de somn, toată lumea oboseşte. Un somn bun sau un somn rău are o mare influenţă asupra stării de sănătate” şi acesta este motivul pentru care Nintendo vrea să dezvolte dispozitive care să permită într-o manieră simplă o evaluare precisă a felului în care oamenii dorm.

Potrivit Nintendo, chiar dacă pe piaţă există deja dispozitive de măsurare a calităţii somnului, acestea sunt prea constrângătoare şi lipsite de amuzament.

Grupul nipon doreşte să propună produse „care nu se folosesc la purtător, sunt fără contact, fără vreo acţiune de efectuat (doar de dormit), fără aşteptări şi fără efort de instalare”.

Parteneriatul cu Resmed va permite firmei nipone să dezvolte anumite produse, beneficiind de tehnologiile medicale şi de expertiza companiei americane, care să se adreseze publicului larg, ce cunoaşte foarte bine produsele Nintendo.

Firma din Tokyo spune, de asemenea, că va colabora la acest proiect cu mai mulţi profesori şi cercetători japonezi.

Scopul final este de a dezvolta „o platformă de creştere a calităţii vieţii”, ce va conţine nu doar instrumente de măsură, ci şi o bază de date online şi un link către consolele de joc ale grupului, alături de alte aparate şi dispozitive conectate la internet.

Într-o conferinţă de presă organizată în ianuarie, Satoru Iwata a promis că va lansa produse inedite în 2015-2016, care vor pune accentul pe sănătatea ludică, un concept de mare interes în rândul publicului larg.

Această gamă a debutat în urmă cu câţiva ani odată cu Wii Fit, un fel de cântar electronic ce permite diverse activităţi fizice în asociere cu consola Wii şi cu o serie de jocuri de antrenament cerebral.

Nintendo, o companie centenară, specializată iniţial în jocurile de cărţi, se va „metamorfoza” încă o dată, pentru a se adapta mai bine la circumstanţele actuale, a precizat CEO-ul grupului nipon.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase